Door de jaren heen heeft Nederland best wat invloed uitgeoefend op het Duitse Volkswagen. Zo was het de Nederlandse Ben Pon (van de importeur) die met het idee kwam van de Transporter. En ook de legendarische Volkswagen-commercial van het oude vrouwtje ging de wereld over. En nu is het Volkswagen Duitsland die met een vervolg komt.

De oorspronkelijke reclame ken je vast nog wel. Het creatieve team pakte de uitdrukking ‘van een oud vrouwtje geweest’ en gaf daar een humorvolle draai aan. Het sterke van de reclame was dat er maar weinig tekst nodig was. Een mooie bijvangst hiervan was dat alle talen konden meegenieten van de stunt-oma. De video werd miljoenen keren bekeken op YouTube.

De nieuwe reclame met het oude vrouwtje is Duits

Goed, we hebben het hier wel over een multiversum, want in dit scenario is de rode Golf 3 nog in het bezit van het oude vrouwtje, en de auto draagt Duitse platen. De Nederlandse commercial (hebben we onderaan toegevoegd) eindigt dat de nieuwe koper met de Golf wegrijdt en dat het oude vrouwtje naar de dealer gaat voor een proefrit met de nieuwe Golf.

Maakt verder niet uit – de muziek is hetzelfde en hoewel het een andere actrice is, moet dit duidelijk hetzelfde vrouwtje voorstellen. Dit keer vindt de kwieke mevrouw opnieuw troost bij de Volkswagen-dealer. In een Volkswagen ID.4 GTX jaagt ze de verkoper de stuipen op het lijf. Is de nieuwe reclame zo sterk als het origineel? Dat zeker niet, maar leuk dat de Nederlandse creatie erkenning krijgt.

De nieuwe Volkswagen-reclame met het oude vrouwtje

De oorspronkelijke (en betere) reclame

Reacties

 • Donna heeft op 23 december 2022 geschreven:

  @topgear: de vrouw in de nieuwe reclame is weer een Nederlandse vrouw

  Reageer
 • Bp heeft op 21 december 2022 geschreven:

  Dus een best bekende reclame moet gebruikt worden om dat lelijk ding ge verkopen.

  Zouden beter levenslange alcohol geven mensen die zoiets kopen hebben een verzetje nodig

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear