General Motors doet dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Of eigenlijk, dingen die beter zijn om in de nacht te doen. Tussen 11 uur ‘s avonds en 5 uur in de ochtend rijden er volledig autonome voertuigen voor de straten van San Francisco om testdata te verzamelen. Op die momenten is het rustig en kunnen de zelfrijdende auto’s op hun gemak hun ding doen.

Je kunt de autonome voertuigen oproepen als taxi en ze worden ingezet om eten te bezorgen. Maar bij het testen gaat het niet altijd helemaal goed. Eén van de omgebouwde Chevrolet Bolts reed zonder verlichting en kreeg daarom een stopteken van de politie. Als onderdeel van zijn programmatuur stopte de Bolt netjes langs de weg.

Zelfrijdende auto vlucht voor de politie na stopteken

In de video hieronder zie je dat de Chevrolet Bolt er prompt vandoor gaat zodra de agent uitstapt en naar het raampje loopt. Het ziet er vrij komisch uit; een klassieke move die je al regelmatig op Blik op de Weg zag. Een achtervolging zit er echter niet in – een paar meter later stopt de Bolt alsnog en zet zijn alarmlichten aan. De zelfrijdende auto vlucht dus eigenlijk niet, maar zoekt een veiliger plekje.

Het bedrijf achter de auto’s is Cruise, dat voor het grootste deel in handen is van General Motors. Op Twitter reageerde Cruise: ‘Ons autonome voertuig stopte voor het politievoertuig, zoals bedoeld, op de dichtstbijzijnde veilige locatie voor de verkeersstop. Een officier nam contact op met Cruise-personeel en er werd geen boete uitgegeven. We werken nauw samen met de politie over de interactie met onze voertuigen, inclusief een speciaal telefoonnummer dat ze kunnen bellen in situaties als deze.’

Advertentie

Reacties

  • Prf heeft op 12 april 2022 geschreven:

    Wat mij opvalt is dat er aan de kant waar de auto gestopt is geen enkele voetganger passeert. Als dit hartje Amsterdam was geweest, had dit een opstootje veroorzaakt met burgers die de politie aanmoedigend zouden toespreken.
    Angst cultuur.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie