De bezoekers van het Goodwood Festival of Speed zijn beroofd van goed zicht op de Lotus Evija X. Of konden ze de auto’s juist beter zien door de crash? De recordjager van Nürburgring had een rustig klim op de heuvel moeten doen waarbij toeschouwers eens rustig naar de hypercar konden kijken. Dat komt er niet, want na een paar meter klapt de Lotus de hooibalen in.

Het is niet bekend wie er achter het stuur van de Evija X zat tijdens de crash. Twee andere geplande runs worden door Scott Maxwell gedaan, dus dikke kans dat hij ook in de auto zat bij de startcrash. Voor het dramatische effect vertrekt de Lotus in een walm van witte rook.

Kort na het vertrek schiet de Lotus ineens naar rechts en gaat face-first de barrière in. Het weekend in Goodwood is nog maar jong en er stonden dus nog runs gepland. Hopelijk weten de Lotus-technici, de hypercar snel op te lappen voor de snelle runs. Bekijk hieronder de pijnlijke beelden.

Reacties

  • Van den Berge heeft op 12 juli 2024 geschreven:

    British quality. 😉

    Reageer
  • Dave heeft op 12 juli 2024 geschreven:

    Lijkt meer een scheef binair bitje dan een rijdersfout.

    Reageer
  • Bart heeft op 12 juli 2024 geschreven:

    Hebben ze er een “gaspedaal” van een Cybertruck in gezet, waarvan de afdekplaat los komt en het gaspedaal naar beneden blijft hangen?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)