Lange tijd spraken Helmut Marko en Christian Horner elkaar tegen. Marko wil graag verjonging, Horner ziet liever Ricciardo in een F1-auto. Nu zijn Horner en Marko het met elkaar eens: de Red Bull-junior Isack Hadjar maakt kans op het felbegeerde stoeltje. Beide Red Bull-topmannen prijzen Hadjar afzonderlijk de hemel in. Zou dit de opvolger kunnen zijn voor Sergio Pérez?

Helmut Marko vertelt aan Speedweek dat er tijdens de zomerstop (tussen de GP van België en de GP van Nederland) gekeken wordt naar de situatie rondom Sergio Pérez. Horner noemde de prestaties van de coureur al eerder ‘onhoudbaar’. Daarnaast bleek dat Pérez een clausule in zijn contract heeft staan die binnenkort het einde van zijn loopbaan bij Red Bull kan inluiden.

Helmut Marko wil meer jonkies in de F1

Van Marko mogen er wel wat oude rotten weg uit de F1 om plaats te maken voor nieuwe gezichten: ‘Ze blokkeren het pad voor de jonge coureurs. Teams zijn ook bang voor junioren. Natuurlijk maken ze fouten, maar ik heb liever dat iemand fouten maakt en hoop koestert voor de toekomst, dan dat er geen verbetering komt.’

Drie talenten springen eruit voor Helmut Marko, waaronder Hadjar. De Franse coureur staat bovenaan in de F2 ondanks verschillende uitvalbeurten door technische problemen. ‘Anders zou hij mijlenver voorstaan ​​in het kampioenschap’, denkt Marko. Hij vindt dat Hadjar en F3-coureur Arvid Lindblad over ‘F1-kwaliteit’ beschikken.

Christian Horner over Isack Hadjar

De Red Bull Racing-teambaas wordt door F1.com gevraagd waar Hadjar staat in de race voor een F1-stoeltje voor volgend jaar. ‘Hij is goed bezig. Hij had een goed weekend [in Silverstone]. Het is goed om zowel Isack [in de F2] als Arvid Lindblad in de Formule 3 te zien winnen. Twee geweldige talenten die eraan komen’, aldus Horner.

Op de vraag of er een kans bestaat dat Hadjar volgend jaar een vast stoel bij Red Bull of VCARB heeft, antwoordt Horner: ‘Er is altijd een kans.’ Ricciardo moet dus ook vrezen voor zijn plek. Ricciardo’s contract loopt na dit jaar af, terwijl Tsunoda tot het einde van 2025 verzekerd is van een plek. Intussen heeft Liam Lawson een test gedaan in de Red Bull F1-auto. Dankzij precies zo’n test kreeg Ricciardo de stoel van Nyck de Vries aangeboden. Die doet dus ook nog mee om een stoeltje. Hopelijk horen we meer na de zomerstop.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)