De goede resultaten blijven uit voor Nyck de Vries en daar moet hij nu de prijs voor te betalen. AlphaTauri bevestigt dat De Vries na tien races wordt ontslagen. Zijn vervanger is een bekende. Daniel Ricciardo mag na een half jaartje aan de zijlijn weer in een F1-auto stappen. Teambaas Franz Tost reageert op het nieuws.

‘Ik ben zeer tevreden om Daniel welkom te heten in het team. Er is geen twijfel over zijn rijvaardigheden. Hij kent velen van ons, dus zijn inauguratie zal makkelijk en rechtdoorzee zijn.’ Ook zegt de teambaas wat over De Vries: ‘Ik wil Nyck bedanken voor zijn waardevolle bijdrage gedurende zijn tijd met Scuderia AlphaTauri en ik wens hem het allerbeste toe voor de toekomst’, aldus de teambaas die aan het einde van het seizoen ook weg gaat bij AlphaTauri.

De Nederlandse coureur hikte lange tijd tegen de F1 aan, maar er kwam nooit een opening. Hij won het F2-kampioenschap, de titel in de Formule E en deed ervaring op bij het langeafstandsracen. De doorbraak van De Vries was zijn invalbeurt in Monza vorig jaar. Alexander Albon was afwezig en De Vries mocht zijn plaats innemen. Bij zijn debuut scoorde De Vries meteen een negende plaats. Dit resultaat heeft ie nog niet kunnen overtreffen dit jaar.

De Vries ontslagen door tegenvallende prestaties

Na het tekenen bij AlphaTauri zette zowel de coureur het als team hoog in. Beide partijen spraken uit dat De Vries de nieuwe kopman zou zijn van AlphaTauri en dat hij in die functie Yuki Tsunoda zou moeten begeleiden. Het verliep vrijwel andersom. Tsunoda scoorde tot nog toe twee punten terwijl De Vries stijf onderaan staat met een nul punten.

Op de dag dat Ricciardo een bandentest doet voor Red Bull en daarmee voor het eerst in de nieuwe auto zit, komt dus het bericht dat hij volgende week in Hongarije de plaats inneemt van De Vries. Ricciardo werd vorig jaar nog ontslagen bij McLaren om dezelfde reden als De Vries nu weg wordt gestuurd. Daarna bedankte Ricciardo voor een stoeltje bij Haas omdat hij liever ontwikkelingscoureur en marketingman werd bij Red Bull.

Nu komt Ricciardo dus terug in de auto die het slechtst presteert op de huidige grid. ‘Ik ben verheugd om terug op de baan te komen met de Red Bull-familie!’, zegt Ricciardo zeer waarschijnlijk met een grote grijns op zijn gezicht.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie