Zoals verwacht zit Ferrari er dit weekend op de Hungaroring goed bij. Aan het einde van de eerste vrije training had Carlos Sainz de snelste tijd genoteerd. Max Verstappen werd met zijn bijna compleet vernieuwde Red Bull tweede, vlak voor de tweede Ferrari die bestuurd wordt door Leclerc. Dat was nog maar het oefenrondje. Bij de 2e vrije training voor de GP van Hongarije 2024 verwachten we wat kwalificatieruns en dus een betere blik op de prestaties per team.

De teams openen deze oefensessie grotendeels op de medium-band. De een doet een wat langere run, de ander klokt één snelle ronde en gaat dan weer van zijn gas af. Dat laatste doet ook Max Verstappen. Tijdens zijn snelle ronde is hij niet blij met de remmen. ‘Ze bijten niet’, zegt Verstappen achteraf. Daarnaast wil hij een aanpassing aan de voorvleugel omdat er teveel onderstuur is.

Leclerc vliegt hard van de baan!

Charles Leclerc is na een paar ronden op de medium-band gewisseld naar de hards. In zijn eerste pushronde op de harde banden snijdt Leclerc de bijzondere snelle bocht 4 aan, maar heeft halverwege de bocht een voerstuurmomentje. Leclerc corrigeert, maar komt daardoor bij de exit wat te breed uit. De achterkant van de Ferrari breekt uit en Leclerc schuift hard de muur in.

Wonder boven wonder blijft de schade beperkt tot een deel van de voor- en achtervleugel. Wellicht dat de versnellingsbak nog een tik heeft gekregen of dat hij zijn nieuwe vloer heeft beschadigd, maar op het eerste oog het letsel mee te vallen. De training van Leclerc zit er wel op. Zijn SF-24 moet worden weg getakeld wat tevens voor een rode vlag zorgt.

Met nog iets minder dan een half uur te gaan, wordt de rode vlag opgeheven. Nu vinden de teams en coureurs het tijd om de zachte banden tevoorschijn te halen. Het setje onder de Sauber van Zhou kan vlug weer in de prullenbak. Vlak na bocht vier komt hij Pérez tegen, schrikt van de Red Bull en spint. Pérez reageert en weet net op tijd uit de weg te gaan om de glijdende Zhou te ontwijken.

Wie is de snelste op de zachte band?

Nadat de meeste coureurs een rondetijd hebben neergezet op de zachtste band is Lando Norris de snelste coureur. Verstappen sluit als tweede aan op 0,2 seconden afstand. Daarna komen Sainz, Pérez en Russell. Magnussen toont dat Haas er net als vorige week goed bij zit met een zesde plaats. Wie weet waar Leclerc zijn Ferrari had geplaatst als hij niet gecrasht was.

Uitslag van de 2e vrije training voor de GP van Hongarije 2024

  1. Norris
  2. Verstappen
  3. Sainz
  4. Pérez
  5. Russell
  6. Magnussen
  7. Hamilton
  8. Ricciardo
  9. Albon
  10. Alonso
  11. Bottas
  12. Sargeant
  13. Piastri
  14. Ocon
  15. Hülkenberg
  16. Gasly
  17. Stroll
  18. Leclerc
  19. Tsunoda
  20. Zhou

Hoe laat begint F1 op de Hungaroring?

Zaterdag 20 juli
3e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 21 juli
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)