Hoe overtuig je Europeanen ervan dat je als Chinees telefoonmerk ook prima auto’s kunt bouwen? Volgens Xiaomi is dat om de Europese concurrenten aan te vallen op de Nordschleife. Daarom pakt Xiaomi de SU7 grondig aan. De nieuwe creatie heet de Xiaomi SU7 Ultra en kan daadwerkelijk de Taycan Turbo GT aan het rillen krijgen. In ieder geval op papier.

Xiaomi heeft bijzondere namen bedacht voor de elektromotoren. De ene noemen ze V8s en de andere V6s. Tja, als Porsche Turbo-badges op EV’s mag plakken, mag dit ook. Samen zorgen de drie elektromotoren (twee keer de V8s en één V6s) voor 1.548 pk aan vermogen. Daarmee zou een 0-100-tijd mogelijk zijn van 1,97 seconden. 0-200 km/u duurt 5,97 seconden en de 0-300 slechts 15 seconden. De topsnelheid is 350 km/u.

Aerodynamische aanpassingen aan de EV

Xiaomi begrijpt dat er voor een Ringrecord met de SU7 Ultra meer nodig is dan snelheid op een recht stuk. Daarom is er een nieuwe voorbumper met een flinke splitter. In het midden is een ruimte overgelaten lucht te begeleiden. Die lucht gaat via twee gaten in de klep boven de frunk over de auto heen. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij de Ferrari 488 Pista.

Daarnaast zijn de voorste wielkasten wat naar binnen gevouwen aan de achterkant. Wederom om de wind te begeleiden. Tot slot is de diffuser nog wat agressiever en zit er een gigantische achtervleugel bovenop de achterklep. Alles bij elkaar zou de auto met een gewicht van 1.900 kilo ruim 2.000 kilo aan neerwaartse druk kunnen genereren.

Het Ringrecord waar de Xiaomi SU7 Ultra voor gaat

Verder is er een speciale racebatterij die je met 897 volt kunt opladen. Vind je een lader die snel genoeg is, dan is de accu binnen twaalf minuten weer vol. Dit jaar moet het prototype klaar zijn en wat ronden op de Nordschleife hebben gereden. Volgend jaar komt er een productieversie en gaat Xiaomi proberen het ronderecord voor de snelste elektrische vierdeursauto te breken. Dat record staat nu op naam van de Porsche Taycan Turbo GT.

Reacties

  • Doe maar niet heeft op 22 juli 2024 geschreven:

    Een telefoon van Xiaomi staat al vol met spyware, dus die barrels van ze wil je ook niet.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)