De Ferrari 488 Pista mag zich terecht TopGear Supercar van het Jaar 2018 noemen. Een eretitel die ook Nederlanders en masse doet smachten naar het huzarenstukje uit Maranello. Er bestaan inmiddels maar liefst 9 Nederlandse Ferrari 488 Pista’s. Dit is wat ze kostten.

Dat Nederlanders die in de markt zijn voor een supercar als de Pista weke knietjes krijgen als ze er een plaatje van zien, mag duidelijk zijn. Maar liefst negen gele kentekens werden aan Nederlandse Ferrari 488 Pista’s toegekend. Met een vanafprijs van 355.038 euro is ‘ie al niet goedkoop. Een aantal Nederlanders is daar met het bestellen van hun Pista flink overheen gegaan.

Duurste Ferrari 488 Pista van Nederland

Jazeker, de Nederlander mag dan de naam hebben gierig te zijn, als het aankomt op het speccen van supercars kijken we niet meer op een tientje of twee. De duurste Nederlandse Ferrari 488 Pista kostte namelijk 454.188 euro. Jep, de Pista in kwestie, verrassend genoeg een grijze, heeft voor bijna een ton aan opties. We hebben een klein vermoeden om welke auto het gaat en als we het goed hebben, rolt ‘ie op gouden wielen. Niet verkeerd.

Goedkoopste Nederlandse Ferrari 488 Pista

Met een vanafprijs van 3,5 ton is ‘goedkoop’ natuurlijk een beetje een gek woord. De vriendelijkst geprijsde Pista van het land kostte 380.468 euro. Jep, zelfs bij dit rode exemplaar ging de eigenaar voor de bijl toen de optielijst van Ferrari erbij werd gehaald.

Rood is de populairste kleur voor de Nederlandse Pista’s

Het is een beetje ‘no shit, Sherlock’, maar rood blijkt ook onder de Ferrari 488 Pista’s van Nederland de populairste kleur. Zes exemplaren kregen dé Ferrari-kleur bij uitstek. Daarna volgt wit (2) en eentje werd afgeleverd in grijs. En ja, ook wij weten dat Ferraricollector een zwarte in de garage heeft staan, maar die staat voor zover wij weten niet op Nederlands kenteken, dus die kunnen we formeel niet tot het Nederlandse wagenpark rekenen.

Foto’s: Pixel Bear Media

Reacties

  • Fred Verkade heeft op 23 juni 2019 geschreven:

    Mooi geschreven Jeroen

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)