Onze vaste correspondent Cas Pedaal roept al langer dat hij ‘internationaal correspondent’ genoemd wil worden wegens grensoverschrijdend gedrag. Met dit diepgravende artikel heeft hij de titel echt verdiend. Zoals altijd: dit artikel is gecontroleerd en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

Al jaren lobbyen de groene partijen in Duitsland tevergeefs voor een maximumsnelheid op de Autobahn. Een onbegrensde snelheid zit in het bloed van de Duitsers en een wetswijziging zal er nooit doorheen komen. Daarom zet de klimaatlobby nu het geheime wapen in, de ultieme vijand van snelheid: de Nederlandse vakantieganger. Alleen de Kip-caravan met de gele plaat is effectief genoeg om de gemiddelde snelheid en de uitstoot omlaag te krijgen.

De afgelopen maand zijn er in het diepste geheim al proeven gedraaid in Duitsland. We vragen Günther vom Gas, een Duitse verkeersdeelnemer, naar zijn ervaringen: ‘Ik was blij toen ik eindelijk de Nederlandse grens bereikte. In Nederland zijn er meer rijstroken en kunnen we eindelijk een beetje doorrijden. Echt een verademing om weer 100 km/u te kunnen rijden.’

Schijnbewegingen zijn effectief

Ook spreken we Stefan Leurhut, die met zijn Opel Grandland en caravan door Duitsland rijdt. ‘Het geheim is om tot het laatste moment te wachten om een rijstrook naar links te gaan’, zegt Leurhut. ‘Zo denkt de auto die met hoge snelheid aan komt rijden dat je hem gezien hebt. Maar op het laatste moment zet ik het knipperlicht aan en ga ik toch. Dit zijn de momenten waar je het voor doet.’

De caravan is niet het enige middel om de snelheid omlaag te krijgen. Ook het toepassen van de Toyota Yaris met fietsendrager blijkt extreem effectief te zijn. ‘Daarnaast lopen er nu proeven met een Renault Captur. Zonder fietsenrek, maar gewoon met een gemiddelde bestuurder. Het zal niet lang meer duren voordat de gemiddelde snelheid in Duitsland onder die van Nederland ligt’, vertelt een woordvoerder.

Meer satire lezen?

Reacties

  • Chris heeft op 7 augustus 2024 geschreven:

    Leuke satire.

    Maar net terug uit zuid-Frankrijk viel mij op dat veel van die auto’s met fietsen achterop daar om de haverklap de linkerrijstrook op gaan en daarmee de snelheid flink omlaag brengen, dat vervelende volk vindt blijkbaar dat iedereen zich maar aan hun snelheid moet aanpassen.

    Reageer
  • Chris heeft op 7 augustus 2024 geschreven:

    Veel Duitsers blijven ook op de linkerstrook plakken ook al is er honderden meters ervoor
    geen auto te bekennen. In hun steden rijden ze zelden op de rechterrijstrook als die er is.

    Reageer
  • Roel heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

    Dit is al tig jaren zo. Duitsers zijn als de dood voor gele kentekens. Door onze lage snelweg snelheid, zijn we vergeten te anticiperen. Knipperlicht is toverstafje! Bij Mercedes zitten ze er niet eens op. Door veel Boustelle gaat het in Duitsland alleen nog maar hard, waar de dure automerk fabrieken staan geloof ik. En das toch wel even leuk, om je,auto eens even te gebruiken..

    • Bruno heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Zo mag ik het graag lezen. Ik vind dit trouwens een bedroevend artikel. Op het laatste moment met je knipperlicht en caravan naar links, weet je wat voor gevaarlijke situaties je daarmee veroorzaakt. Deze mensen moeten echt opnieuw hun rijbewijs gaan halen. In D mag je heeft de linkerbaan voorrang, als je langzaam rijdt gewoon rechts aanhouden. Bij inhalen goed anticiperen op snelkomend verkeer op de linkerbaan en ook extra snelheid maken om deze baan niet opzettelijk op te houden. Kom je met 200 km/h aanrijden gooit een achteloze caravanrijder zijn auto ervoor. Dat moet bestraft worden!

      • Charles heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

        100% mee eens, zijn echt idioten, heb zelf aan lijfe ondervonden, op laatste moment naar links gaan, wij waren reeds aan paseren. Pfff behoorlijke rem ingreep moeten doen om een ongelukt te vookomen.
        Op sluiten en dikke straf geven die dit veroorzaken.

        • Rickster heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

          Levensgevaarlijk! En voor mensen zoals ik die beroepsmatig auto’s halen voor Nederlanders! We rijden echt geen 200+ waar het druk is, maar op een rit van 800km scheelt het een paar uur en of ik nog voor de nacht thuis ben!
          De rijkwaliteiten van voornamelijk Nederlanders is heden zeer slecht!

          • Rolf Albers NL Autobahn Korrektor heeft op 7 augustus 2024 geschreven:

            De Duitsers hebben een uitdrukking voor ons NL op onze kentekenplaten…

            NL = Nur Links

            Hebben ze mooi gelijk in. Ik rij al jaren NL en het andere positieve effect is dat de verkoop van LED of gewone H4 lampen in Duitsland explosief is gestegen. Als ik dus op de rechterbaan rijd en zie in mijn spiegels een BMW, Audi of Mercedes met 180 km/h op de linkerbaan aan komen scheuren, dan wissel ik vd rechterbaan naar de linkerbaan, meestal met 90 tot 110 km/h en de voorheengenoemde auto’s gooien de ankers uit en beginnen als gekken met hun lampen te knipperen. Resultaat, veel lampen gaan kapot en dus zijn ze genoodzaakt om nieuwe lampen te installeren. Ik.heb de laatste jaren veel aandelen gekocht voor weinig geld bij bv Bosch en Hella en de aandelen koersen schoten naar boven. Het mes snijdt dus positief aan 2 kanten. Ik hou de snelheid op de Duitse Autobahn omlaag en mijn aandelen zijn zeer waardevast. Prima rendement dus. Iedereen blij……vooral ik.

          • Roelof heeft op 7 augustus 2024 geschreven:

            Wat een onzin en hemeltergend verhaal. Ook als het cynisch bedoeld is hoort dit soort “nieuws” niet in sociale media thuis. Er zijn nog altijd mensen die dit serieus nemen, en dat zou genoeg moeten zijn om het bericht te verwijderen. Met rectificatie. Daarnaast breken jullie hiermee blijkbaar een lans voor voortzetting van voortzetting van de onbeperkte maximumsnelheid op delen van de duitse Autobahnen. Dat jullie hiermee de duitse autoindustrie vertegenwoordigen is mij duidelijk. Vermeld dat ook graag. De satire is me duidelijk. Jullie hebben er dank zij mij weer een klikje bij. Het zij jullie gegund, maar stop met dit soort sensatie”journalistiek”. Het laatste tussen aanhalingstekens, want het is riooljournalistiek van de hoogste orde.

          Reageer
        Reageer
      • Independentisart heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

        Gevaar is dat deze satire door mensen die niet begrijpend kunnen lezen dit als waarheid gaan beschouwen en de sociale media (…) dit ook zo gaat verspreiden.
        Aanvulling op artikel:
        Vergeet de (oude) mensen niet die ook graag de linkerstrook willen bezichtigen op een zondagsrit…
        NL… Nur Links.. goede naam hebben we opgedaan hierdoor.

        • Karel heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

          Welke gestoorde G.k heeft dit verzonnen. Levensgevaarlijk en zo krijg creëer je Haat en Nijd .Alles voor Milieu of je je nou dood rijd interesseert ze helemaal NIETS. Oppakken dat t..g

          • Windekind heeft op 6 augustus 2024 geschreven:

            Dit artikel is als satire bedoeld.
            Het gaat meer over dat de automobilisten met caravan beter moeten opletten als ze van rijstrook veranderen.

          Reageer
        Reageer
      • Jasper heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

        Ben het 100% met je eens.

        Reageer
      Reageer
    Reageer
  • Toyotafan heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

    Ik vind het wel grappig, ook al die reacties 🤣. Degenen die al langer artikelen van Cas Pedaal lezen snappen ‘m. Begrijpend lezen lieve mensen… Er staat toch ook duidelijk in de inleiding dat het 1,00 procent waar is, maar jullie lezen 💯. Prima artikel overigens, zou zo ingevoerd kunnen worden

    • Rickster heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Het mag dan voor niet als waarheid geschreven zijn, mijn ervaring is dat voornamelijk de Nederlanders op Duitse wegen zich ook zo gedragen en het slechte weggedrag (mede door slechte rijopleiding!) opvalt! Waarom ‘moet’ in Nederland iedereen een rijbewijs kunnen krijgen??? Iedereen behaalt toch ook geen vliegbrevet!

      Reageer
    Reageer
  • Hans heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

    ‘Dit zijn de momenten waar je het voor doet.’

    LMAO

    Goede start van de maandag.

    Reageer
  • Jan heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

    Gevaarlijk bericht, satire noemen ze dit. Veel mensen begrijpen dat niet en denken dat het waar is. Je hitst medeweggebruikers tegen elkaar op. Zeer slecht ertikel

    • Rinus van Leuven heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Hartstikke gekke levensgevaarlijke idioten.

      Reageer
    • MOOS heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Ik dacht ook even lees ik het nou goed.
      Echt een plagend gedrag van ik kan niet harder dus jij ook niet

      Reageer
    • Marc heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Deze caravan idioten vergeten dat wanneer men een rijbaan verwisseld ook met richtingaanwijzers aan, dat men in fout is bij een ongeluk. Deze idioten zitten ook bij personenwagens.

      Reageer
    • Gaby heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Wat is dit voor stomme regel.
      Dit is vragen om ongelukken !!
      Heel gevaarlijk zo. Hij schrijft dan ook nog zo van. Ja dan ga ik op het laatste naar links!!! Die is gek!!!

      Reageer
    Reageer
  • Kees heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

    Levensgevaarlijk die mongolen die ineens met een caravan op de linkerbaan gaan rijden als er iemand met 180 aan komt scheuren. Of harder wanr je hebt geen limiet daar. Sowieso Levensgevaarlijk ook als Jemen een vrachtwagen inhaalt. Die mogen naar 90 maar halen wel in.

    • Cobus Robijn heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Stefan Leurhut , ofwel de heer S. Leurhut……..Sleurhut.
      Toen wist ik al dat dit niet waar kon zijn.

      • Surrogaat Duitser heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

        Ik heb er geen caravan of fietsenrek voor nodig
        Rijd nooit harder dan 100 en haal daarmee ook de vrachtwagens rustig in
        Wie hard rijd moet ook maar hard kunnen remmen
        Het wordt daarom ook hoog tijd voor een Tempolimit van 130

        • Jo heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

          Inhalen doe je zo snel als mogelijk dus niet met 100.

          • Chris heeft op 7 augustus 2024 geschreven:

            Inderdaad, te langzaam inhalen zou flink bestraft moeten worden, daardoor ontstaan files en enorme irritatie bij overige weggebruikers.
            Als je dat niet kunt of wilt blijf er dan achter!

          Reageer
        Reageer
      Reageer
    • Tim heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Oh oh oh, wat leest de doorsnee mens toch slecht…..Stefan Leurhut (sleurhut = caravan) Günther vom Gas ( runter vom gas = snelheid minderen) Ik geloof dat dit vandaag de dag de norm is, gelijk de ‘deuger’ willen uithangen, een artikel niet goed lezen en er onmiddelijk iets van willen vinden. Het zal wellicht die volledig doorgeslagen en bekrompen GroenLinks mentaliteit zijn waardoor je niets meer kan lezen met een knipoog en een glimlach.

      • Daar gaan we weer heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

        Je hebt volkomen gelijk
        Soms krijg ik het idee dat sommige lezers reageren om te reageren, de grap de ondertoon wordt totaal niet begrepen

        • Hans Ballerman heeft op 6 augustus 2024 geschreven:

          Ik weet niet hoe vaak jullie in Duitsland op de autosnelweg rijden, maar wat hier in de satire staat, maak ik genoeg mee. Als je de regels van Duitsland niet snapt, moet je Duitsland niet in rijden. Hoe vaak zijn Nederlandse domme bestuurders (vaak motorrijders) doodgereden in Duitsland omdat ze, net als hier in de satire, naar links gaan met de gedachte dat ze gelijk hebben? Maar in Duitsland moet je op je rechterbaan blijven als iemand vol op de linkerbaan komt. Ze zijn nu dood om dit nog bij te leren, maar ga aub niet zo dom rijden. Ik heb toen een mooi knokpartijtje gehad met een idioot (NL-kenteken) die dacht dat hij in Nederland was en plots op het laatste moment naar links ging. Dat heb ik dus niet gepikt!

          Reageer
        Reageer
      Reageer
    Reageer
  • Jo heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Wat een achterlijke mongolen om deze acties te doen als je in een keer naar links gaat meer een caravan de auto mobilist schrikt en kan de controle verliezen als mij dit geflikt zou worden ik beloof diegene echt je haalt niet je volgende verjaardag

    • Kawasaki heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Ik geloof niet dat dit werkelijk uitgevoerd wordt. Kom ik of anderen met mijn kawasaki 1400 gtr met 180 kmu (de tourer kan 280) aan, om naar mijn app te rijden,…..
      De vele ongelukken/doden/files/enz zullen significant zijn. Agressie zal toenemen. Topgear moet niet in meegaan met deze media onzin

      Reageer
    Reageer
  • Herman heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Klopt helemaal!!!!
    Woon vlakbij Ter Apel dus vaak op de E31 snelweg en in vakantietijd echt alleen maar Nederlanders met carvan die op het laatste moment naar links gaan inhalen om vrachtwagen voorbij te gaan met 1 KM verschil
    Moet echt vol in de ankers met 135 echte kms ( dus zo hard rij ik niet)
    Ik maak dit al 30 jaar mee met Nederlandse carvan idioten
    Als ik de Bestuur aan kijk krijg ik een middelvinger of andere verwensingen!!
    Zeg het al 30 jaar Nederlandse automobilisten hebben geen spiegels nodig!!!
    Ze gebruiken ze toch niet!!
    Inhalen en invoegen wordt niet geleerd in Nederland!!

    • Bart heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      En als iemand met caravan wel optijd naar links gaat om in te halen dan hangen ze te lang op de linker baan. Nooit goed dus 🤷

      Reageer
    Reageer
  • Topgear heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Kk grappig man

    Reageer
  • B. Oomer heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Zou ik nog mee kunnen doen met deze actie? Ik ben namelijk in het bezit van hèt ultieme wapen hiervoor: een oude grijze Ford Fusion, zeg maar de natte droom van elke Duitse bejaarde. Iedereen zorgt dat ie hier ver van uit de buurt blijft.

    Reageer
  • Fred heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Youp van ‘t Hek zei al dat satire dood is.
    Ik vond het erg komisch.

    • Puckie heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

      Moeten wij dit bericht serieus nemen??
      Levens gevaarlijk !!!
      80km per uur met caravan rijden , en dan op het laatste moment voor een met hoge snelheid naderen auto zetten?? hoe bedenk je het.
      Geintje zeker

      • Hans Ballerman heeft op 6 augustus 2024 geschreven:

        Gebeurt helaas vaak genoeg, op yt staan veel videos waarbij je zit dat een duitser een nlder aan de kant klemt en in elkaar slaat. Triest

        • Chris heeft op 7 augustus 2024 geschreven:

          Waar dan? Nooit gezien

          Reageer
        Reageer
      Reageer
    Reageer
  • Sikiemin heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Wat een Ty#* zielige artikel is dit.
    Op het laatste moment naar de linkerbaan is hun tactiek.
    Zeker geschreven door zielige peutertjes die of geen snelle bak of het brandstof verbruik kunnen permiteren.

    En top gear vind ik nou net geen platform om een belachelijk sarcastisch artiekel te plaatsen.
    Dus erg lachen is het niet.

    Erg laag en onder niveau dit. Had wel veel meer verwacht.

    • Wouter heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

      Eh…Je weet dat het een grapje is..?

      • GV heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

        Ja, dat weet hij. Want hij geeft aan dat hij Top Gear geen platform vindt voor satire.

        • Hologram heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

          Hij benoemd het artikel als sarcastisch, niet satire.
          Volgens mij ziet hij het als een waar artikel.

          Reageer
        Reageer
      • Ted heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

        Kijk naar de naam s. Sleurhut komop mensen……

        • Benz heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

          Is dit grappig?

          Reageer
        Reageer
      Reageer
    Reageer
  • GV heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    De tijd dat caravans met NL (nur links) op links blijven plakken is wel voorbij nu de meeste boomers niet meer durven te rijden of alleen nog maar boodschappen doen met hun SUV en er nu een nieuwe generatie is die zichzelf niet zo belangrijk vindt. Dus dit satire-artikel komt minstens een decennium te laat.

    • Mongoloïds heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Kk grappig man

      Reageer
    Reageer
  • MG70 heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Ik maak me over het algemeen meer zorgen om de Dacia’s die zonder kijken en vooraf signaleren zomaar naar de linker baan vliegen dan caravanrijders op links.
    De Dacia’s durven in NL ook vaak niet op de meest rechtse baan te rijden… zodra ik ze daar dan passeer is het ook weer niet goed…

    Reageer
  • Van Driel heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Ben al geen fan de Nederlandse topgear met jullie gemaakte naäperij van die extreem irritante Clarkson. Maar dit is echt de laatste keer dat ik een artikel van jullie lees, wat een dramatische bagger. Werkelijk ongekend, laat een artikel eerst even door je partner lezen voor je t plaatst. Echt te zielig voor woorden dit..

    • Kees Kopf heeft op 7 augustus 2024 geschreven:

      Beste lezers van Mop Gier, gefeliciteerd met jullie reacties, beste redactie, jullie verdienen een pluim, grenzoverschreidend goet gemacht! En grossartig goed bedacht!!
      Maar, er is een probleem, een gróót probleem, namelijk die Schnellheit, of soms het gebrek eraan! Moet men de grens over, omdat er ergens in Limburg een koettoenel gesloten is (bravo, Rijkswaterstaat!), dan komt men toch nog op die Autobahn terecht, die met een sloerhoet misschien beter te vermijden is..!! Men maakt er dan het beste van en klampt aan achter een LKW, dat spaart spriet en gaat overigens best schnell genoeg..!! Maar beter niet naar die linke Bahn (hoewel NL!), ook niet als sommige nationaliteiten (PL, LT) wel héél langzaam varen en je daartoe misschien trachten te verleiden!! Maar, wenn doch, dan beter opgepast! Blinker uit, goed uit je doppen koeken, schnellheit maken en dan… roetsch erlangs!! Klaar!! Geen drama, gewoon doen!!
      Blijft het probleem van de Duitse Razers, die vinden dat als iets kan (nou ja, meestal dan!) het dan ook móet! Gelukkig zijn de meeste superbolides bewust begrensd, maar hun berijders onbewust begrensd, en dan is 250 kmh snel, bloedsnel, zeker als je ‘maar’ 100 mag!
      Maar, alle gekheid op een Stökchen, de Duitse overheid zou zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en doen wat andere overheden al lang deden, namelijk een maximum snelheid instellen op die vurrukkelukke Autobahn. Ooit goed bedacht, maar, zoals wel vaker een gevaarlijk goedje in de verkeerde handen..!! Jammer voor al die amateurcoureurs en gehaaste snelheidsamateurs. Safety first, beste pedaalridders!!

      Beste sleurhutters uit NL of van waar ook, denk er wel aan, boem is ho, jammer als je vakantie nog moest beginnen of op deze manier een slecht einde vond!! En niet op de vuist gaan als je dacht dat die ander het allemaal niet begreep!! Niet zo raar toch als de Formule 1 de gewone dagelijkse praktijk lijkt binnengedrongen!?

      Reageer
    • Beppie heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

      Gelijk heb je wat een trieste berichtgeving en gebaseerd op leugens, t merendeel Duitsers rijd gewoon 130, en de irritante nl wat geen verkeersregels kent doet maar wat, levensgevaarlijk

      • Kareltje heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

        Het klopt dat de hoge snelheden er op de Duitse Autobahnen grotendeels uit zijn. Reden: problemen met de verzekeraar die bij een aanrijding met een voertuig die aantoonbaar harder heeft gereden dan 130km/h kan besluiten de ontstane schade niet te vergoeden. Maar net als in Nederland zullen er altijd weggebruikers blijven die “haast” blijken te hebben en de max. snelheid tussen 6:00 en 19:00 van 100km/h op onze snelwegen aan hun laars lappen. Dus……, rij voorzichtig, houd rekening met je medeweggebruikers (ook al heb je soms de indruk dat zij dat niet doen) en kom gezond weer thuis.
        V.w.b. het “gewraakte artikel”; probeer de humor er van in te zien en ga vervolgens weer over tot de orde v.d. dag.

        • Chris heeft op 7 augustus 2024 geschreven:

          Klopt niet, je mag daar officieel sneller rijden, de verzekering moet uitkeren. Alleen als je aantoonbaar zelf fouten hebt gemaakt, dan kunnen ze besluiten de uitkering wat te korten.

          Reageer
        Reageer
      • Henk heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

        Helemaal mee eens

        Reageer
      Reageer
    • Donkelaar heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

      Hoor em, met z’n lease kip en zuur betaalde Zafira..

      • Stijn heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

        Wat een mongolen, als er iets is dat veel benzine verspild, is het plots moeten remmen. Nog maar eens een bewijs voor het gebrek aan intellect bij de gemiddelde klimaatfascist.

        • Stijn heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

          Haha ik ben erin getrapt xD wel een goeie!

          Reageer
        • Stijn heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

          Haha, ik ben erin getrapt xD Wel een goeie 😉

          Reageer
        Reageer
      Reageer
    Reageer
  • Anton heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    De gemiddelde snelheid ligt nu in Duitsland overdag vaak al lager dan in Nederland door de velen Baustellen die nooit eens afgemaakt worden! Als ik een groot stuk van meer dan 600 km door Duitsland moet rijden probeer ik dat meestal in de nacht te plannen! De Duitse Autobahn is 1 grote bouwput!

    Reageer
  • Cis heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Haha, beetje grappig. Maar even serieus: dat er op Duitse snelwegen erg hard zou worden gereden is napraterij. Als wij daar met onze Dacia Lodgy met fietsendrager+fietsen achterop 130 km/uur (= 136 op onze meter en snelheidsbegrenzer) rijden, worden we helemaal niet zo vaak ingehaald. In Nederland ook niet trouwens. Als we daarentegen ergens 102 rijden (echt 102, op onze teller 106. Omdat het op daar op dat moment niet sneller mag dan 100) worden we behoorlijk vaak ingehaald. Ook door diezelfde auto’s die we eerst hadden ingehaald toen er daarvoor 130 mocht. Zowel in Duitsland als in Nederland.

    Reageer
  • Jo heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Het lijkt wel een nieuwspaal bericht

    Reageer
  • Pedro heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

    Zal niet lang duren voor er vreselijke ongevallen zijn vrees ik, de baan is geen speelplein. Laat ons gewoon respect hebben voor elkaar. Gelukkig hebben de meeste Nederlanders met caravan verstand in hun hooft om zo geen gekke toeren uit te halen als hetgeen ik hier boven lees. Ik hou mijn hart vast…

    • Gerard Golfkarton heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

      Dit is duidelijk fake nieuws want in Duitsland kompleet verboden. Niet verder over nadenken of op reageren.

      Reageer
    • Björn heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

      Toch wel grappig dat er nog altijd mensen zijn die alles wat op het internet staat voor waarheid nemen en dat geldt ook voor Buddenbreuk 🤣

      Reageer
    • Buddenbreuk heeft op 4 augustus 2024 geschreven:

      Zelden zo en onzin gelezen, Duitsers hebben zelfs ook caravans,gele nummerplaat betekent nur links, de snelheid is daardoor ook al jaren niet naar beneden gegaan,de vraag is ook waarom zouden we moeten kruipen op en snelweg? Wie rustig en langzaam wil rijden gaat toch gewoon niet op de Autobahn, de groenen zijn straks geschiedenis en verdwijnen uit de Duitse politiek, ze verliezen het vertrouwen van de publieke opinie, ze vliegen veel, rijden geen elektrische auto,zijn fantasieloos maar vooral irritant,zouden wel Nederlanders kunnen zijn de vermeende caravan rijders vermoedelijk betaald door extreme figuren,

      • Geloof mn ogen niet heeft op 5 augustus 2024 geschreven:

        In eerste instantie de misplaatste reacties hier best grappig..
        .. totdat bijna elke reactie laat blijken geen greintje sarcasme, satire of anderzijds begrijpend lezen te kennen.

        Hoe men zelfs na die inleidende alinea een artikel zo serieus kan nemen en hun misplaatste reacties zo onbeschaamd kunnen plaatsen… Misschien volgende keer maar d66 stemmen, het onderwijsbudget moet ogenschijnlijk fors omhoog 🤣

        Reageer
      Reageer
    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear