Voor de meeste mensen is stromend water rond de caravan een goede reden om de boel in te pakken en de terugreis aan te vangen. Maar blijkbaar zijn er ook vakantiegangers die vinden dat ze met de caravan te ver van het water staan. Voor die mensen is er nu een amfibische caravan van het merk Sealvans. Deze bijzondere caravan is tegelijkertijd ook een boot.

De amfibische caravan is zo simpel als je zou verwachten: hij is vanonder waterdicht en achterop hangt een buitenboordmotor (die in dit geval binnenboord hangt, maar jij eet ook weleens ontbijtkoek in de middag). Voor in de caravan vind je het stuur en een gashendel. In het geval van de 7,5 meter lange caravan krijg je een 50-pk Honda-motor. De versie van 4,2 meter heeft een elektrische buitenboordmotor.

Je moet een snelheid van 13 knopen kunnen halen, wat zo’n 25 km/u is. Helaas zit je wel altijd overdekt als je gaat varen, dus languit zonnen zit er niet bij. Ook het zicht naar voren tijdens het varen lijkt ons wat beperkt. De sleurhut is wel voorzien van ruitenwissers, wat vrij uniek moet zijn voor een caravan. Het lijkt ons lastig om het wc-rolletje onder de arm droog te houden als je naar het toiletgebouw moet.

Wel biedt de amfibische caravan de mogelijkheid om op unieke plekken comfortabel te kamperen – plekken waar geen auto kan komen. Of misschien ook niet: de caravan lijkt geen mover te hebben, want we vermoeden dat die niet waterdicht zijn. Het ding kan op het droge dus niet zelfstandig bewegen en heeft een auto nodig om uit het water te komen.

Wat kost de amfibische caravan van Sealvans?

Volgens AutoEvolution kost de kortere versie met de elektrische buitenboordmotor zo’n 28.000 euro. De langere versie is 58.500 euro. Sealvans heeft een Nederlandse website, maar het lijkt erop dat het bedrijf nog vanuit het thuisland Turkije opereert. Kun je tijdens je proefrit gelijk even van het Turkse Bodrum naar het Griekse Kos varen om te kijken waar het vlees van het spit nu echt het lekkerst is.

Advertentie

Reacties

 • Marc heeft op 19 augustus 2023 geschreven:

  Behalve de caravan ga je rekening moeten houden dat je best een Dodge ram of een Ford 150 aanschaft. Aanmeren in een haven lijkt me ook niet zo simpel.
  Oh ja. Vermoedelijk heb je een vrachtwagen rijbewijs nodig.

  Reageer
 • Theike heeft op 18 augustus 2023 geschreven:

  Wat een afschuwelijk, lelijk geval zeg. Voor die prijs zijn wel mooiere caravans voor op het water te koop.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie