Volgens de eerste plannen moesten de eerste Tesla Cybertrucks heel binnenkort al verschijnen. Helaas lijkt het erop dat gegadigden nog even zullen moeten wachten. De releasedatum op de website van Tesla is deze week opgeschoven van 2021 naar 2022. Een maand wordt niet genoemd. Slecht nieuws voor de 1,2 miljoen mensen die een Cybertruck reserveerden. Dat is tenminste het cijfer dat fans hebben berekend. Dat klinkt als een bizar aantal voor zo’n ‘je moet ervan houden’-auto. Hoe realistisch is deze schatting?

Reserveringen Tesla Cybertruck: het zijn nog geen klanten

Belangrijk om te weten is dat geïnteresseerden voor 100 dollar een plekje in de wachtrij kunnen kopen. Bedenken ze zich, dan krijgen ze de 100 dollar gewoon terug. Het kan dus zijn dat een deel van de reserveringen weer wordt ingetrokken. Bijvoorbeeld omdat iemand al iets anders kocht in de tussentijd. Of omdat ze reserveerden onder het motto ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Net als bij andere gewilde items zullen er ook genoeg mensen zijn die een Cybertruck kopen om hem meteen met wat winst door te verkopen.

Inmiddels presenteerde Ford al een elektrische pick-up, komt GMC met een enorme Hummer EV (ook als pick-up) en timmeren diverse nieuwe merken als Rivian ook hard aan de weg. Het is dus voor te stellen dat liefhebbers van elektrische pick-ups in tijd die het straks heeft geduurd voordat de Cybertruck op de weg verscheen, al voor een alternatief zijn gegaan. Anderzijds worden er momenteel door het chiptekort relatief weinig nieuwe auto’s gebouwd, dus wellicht zijn er ook mensen die best nog iets langer willen wachten.

Niet heel onrealistisch

Hoewel meer dan 1 miljoen reserveringen voor de Tesla Cybertruck als een bizar aantal klinkt, is het niet eens zo gek. Ford verkoopt in de VS in z’n uppie op jaarbasis al ruim 900.000 exemplaren van de F-150. Ram en Chevrolet verkopen er samen ook nog eens ruim 1 miljoen pick-ups per jaar. De markt voor pick-ups is in Amerika nog altijd zeer groot. Als Tesla alle beloofde specificaties kan leveren, zullen er ongetwijfeld een hoop Cybertrucks worden verkocht.

Reacties

  • Nee dat klopt niet heeft op 16 augustus 2021 geschreven:

    Wishful thinking van de fanboys. De kans is een stuk groter dat Tesla failliet is voor er één verkocht is dan dat ze er ooit een miljoen verkopen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)