2019 was het jaar van de stikstof, het jaar dat bekend werd dat we 100 zouden gaan rijden, het jaar dat de Tesla-taks inging én het jaar dat de Tesla Model 3 de bestverkochte auto was. Aan de andere kant was het ook het jaar dat een productieauto harder dan 300 mph reed, volledig op benzine. Benieuwd wat er nog meer speelde in 2019? Dit zijn de 10 best gelezen berichten van 2019.

10. Verlaten Verkeerspark Assen in dronebeelden

In 2014 sloot het Verkeerspark in Assen definitief zijn deuren. Daarna werd er nog weinig gedaan met de grond en het verlaten park. De natuur vindt het niet zo erg, die claimt stukje bij beetje het hele gebied weer terug. Het kleine tankstation dat deel uitmaakt van het park is geheel overgroeid. De dronebeelden die van het gebied gemaakt werden, zijn fascinerend om te zien.

09. Nee, je kunt geen Jeep Cherokee winnen op Facebook

Soms is het toch wel handig om even je verstand te gebruiken, ook al is Facebook daar over het algemeen niet de aangewezen plek voor. Vandaar dat een winactie met een Jeep Cherokee in minder dan één dag al 141.000 reacties kreeg. De advertentie gebruikte foto’s van verschillende auto’s en ook nog met Amerikaanse nummerplaten. Iets beter kijken kan je in het vervolg een hoop drama en spam-mails schelen.

08. Marktplaats-advertentie is weer veel te eerlijk

In deze advertentie op Marktplaats is de eigenaar net iets te eerlijk over waarom hij af wil van zijn trouwe Renault Mégane. ‘Neemt niet weg dat deze Franse makelaardij [sic] gewoon troep is. Geef mij maar een Duits kanon, dat wil zeggen dat de volgende auto zeer zeker een Duitser wordt (Jawohl!).’ Ja, je kunt je de rest wel een beetje voorstellen. We zijn eigenlijk wel benieuwd of hij hem uiteindelijk daadwerkelijk verkocht heeft. Aangezien hij in de lijst van de 10 best gelezen berichten staat, vast wel.

07. 30 Belgische lijnbussen te koop voor weinig

‘Wat moet ik nou met een lijnbus?’ Nou, een hoop geld besparen. Want weet je wel niet wat zo’n ding nieuw kost? Blijkbaar tolden jullie hoofdjes van de ideeën, want dit bericht schoot naar de vierde plek van de best gelezen berichten van 2019. De Belgische lijnbussen zijn inmiddels verkocht en de bedragen zijn ook bekend.

06. Automaat in z’n achteruit zetten tijdens het rijden bij 100 km/u

‘Dat kan helemaal niet, want er zit een beveiliging op’, zeg jij nu waarschijnlijk als oplettende lezer. Maar wat nou als je de snelheidssensor loskoppelt, zodat de bak niet weet dat de auto rijdt? Dat wil je vast wel weten, of niet? Tja, dan weet je waar je moet zijn. Kijk snel wat er gebeurt als je een automaat in z’n achteruit zet tijdens het rijden.

05. Schakelen zonder koppeling

Voordat je het gaat vragen: nee, het is niet goed voor je auto om dit te doen. Doe het alleen in noodgevallen. En met noodgevallen bedoelen we niet wanneer je linkerbeen in het gips zit en je vriendin appt dat haar ouders niet thuis zijn. Meer zo’n geval waarin je koppelingspedaal niet werkt terwijl er een seriemoordenaar achter je aanzit. Of je schoonmoeder, dat telt ook wel. Afijn, lees hoe je kunt schakelen zonder koppeling in een handbak.

04. 3.000 BMW’s en Mini’s staan al vier jaar te verpieteren

Dit autokerkhof bevat bijna 3.000 BMW’s en Mini’s die door lichte waterschade niet meer geregistreerd mogen worden voor de openbare weg. Voor de echte autoliefhebber is dit enorm pijnlijk om te zien. De auto’s die op het Canadese autokerkhof staan, werden getroffen door een storm in de haven van Halifax. De auto’s stonden na de storm in een laagje water en waren aangetast door het zout. Daarom liet de Canadese overheid de auto’s terugroepen.

03. Audi RS 3 en S3 dwingen BMW tot stoppen

Een gestolen BMW wordt klemgereden door twee Audi’s van het politiekorps. Misschien niet helemaal wat de eigenaar in gedachten had toen hij aangifte deed van zijn gestolen BMW. Of hij de auto nog in één stuk terug heeft gekregen, is niet duidelijk. Maar hé, ze hebben in ieder geval de dader te pakken.

02. Auto van Michael van Gerwen

Niet alleen de sport is onverklaarbaar populair, ook de sporters. Darter Michael van Gerwen kocht één van de snelste diesels ter wereld, een matzwarte BMW 750Ld xDrive. Een auto die van evenveel turbo’s gebruikmaakt als de Bugatti Chiron. Hij heeft een 0-100-tijd van 4,7 seconden en een topsnelheid die gelimiteerd is op 250 km/u. De BMW 7-serie had 59.963 kilometer op de teller en stond te koop voor 84.950 euro.

01. Motorrijder moet 1,4 miljoen euro betalen na verkeerscontrole

Wanneer je nog een bedrag met zes nullen aan schadevergoedingen open hebt staan bij justitie, is het niet heel verstandig om op te vallen. Dat vergat deze motorrijder even toen hij met felblauwe lichten door Amsterdam reed. Wat hij gedaan had om een schadevergoeding van 1,4 miljoen opgelegd te krijgen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)