In werkelijkheid bestaat ‘de’ General Lee niet. Alleen al tijdens het filmen van de serie werden naar schatting 300 Dodge Chargers gebruikt. Waarom zoveel? Tijdens de zeven seizoenen van Dukes of Hazzard vloog General Lee meer dan 150 keer door de lucht. Zelden tot nooit overleefden de Dodge Chargers de sprongen en de makers schreven gemiddeld twee Chargers per aflevering af.

De monteurs op de set pikten het grootste deel van de gebutste Generals uit elkaar om andere Chargers op te lappen. Op achttien exemplaren na, werd alles naar de sloop gebracht toen de serie stopte. Van deze achttien, werden zeventien stuks in 1991 verkocht aan het publiek. Een originele serie-auto bracht in 2007 nog 450.000 dollar op toen de acteur die Bo speelde hem liet veilen.

deze General Lee’s zijn koopjes

De General Lee’s die je hier ziet, moeten per stuk tussen de 70.000 en 100.000 dollar opbrengen. Het addertje? Dit zijn geen Chargers uit de serie Dukes of Hazzard, maar uit de film uit 2005. Het was de film waar de originele acteurs weigerden aan mee te doen om dat ze het script helemaal niets vonden. De non-klassiekerstatus van de film doet geen goede dingen met de waarde.

Twee General Lee’s verschijnen volgende maand op het veilingsblok. Eentje, die in vrij nette staat verkeert, staat bij RM Sotheby’s in Auburn Springs en de andere wordt afgehamerd door Mecum tijdens een veiling in Indianapolis. Beide auto’s zijn niet gebruikt voor sprongen, maar voor het mildere stuntwerk zoals driften en glijden – en misschien wat knuffelwerk met objecten.

Warner Bros. gebruikte minimaal twintig stuntauto’s voor de film Dukes of Hazzard. Het gehavende exemplaar is stuntauto nummertje twintig. Op de andere auto staan stickers met ‘Hero Stunt #1’, maar in de deuren staan bijvoorbeeld labels met ‘Pre Hero #2’. Ook hier hebben de monteurs op de set waarschijnlijk leentjebuur bij kapotte Chargers gespeeld.

Nog wat geinige trivia. Volgens IMDb kocht de studio twee Chargers voor het monsterbedrag van 2 dollar om in de film te gebruiken. Nadat de regisseur voor de laatste keer ‘cut’ riep, mocht de eigenaar de auto’s weer terugkopen voor 1,25 dollar. Een volle 75 cent winst én je krijgt een filmauto terug.

Reacties

  • Rova heeft op 26 april 2019 geschreven:

    Het blijft een mooie en gave Film ((en serie ‘s ervan )) vinden nog uit mijn jongere tijd en een Gave Auto

    Reageer
  • Jeroen heeft op 26 april 2019 geschreven:

    Blijft een ‘brute bak’ waar ik leuke herinneringen aan heb..

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear