Hoe tolerabel het karakter van je huisgenoot (platonisch of romantisch) of huisgenoten (platonisch of romantisch, wij oordelen niet) is tijdens zo’n lockdown, op den duur mag hij of zij verdorie weleens wat minder luidruchtig die appel eten. Andersom schijnt het dat jij ‘heel luid typt’ en ‘heel luid telefoneert’.

Op dat moment is het tijd om eventjes afstand te nemen. De auto schijnt hiervoor een perfecte uitkomst te zijn. Uit een onderzoek van TrueCar blijkt dat 73 procent van de mensen de auto gebruikt om even wat tijd voor zichzelf te hebben, weg van je familie, partner of huisgenoot. Bovendien zei 56 procent dat ze tijdens de coronacrisis gewoon een stukje zijn gaan rijden voor hun plezier.

Het onderzoek werd uitgevoerd in autoland Amerika, maar we gokken zo dat de statistieken hier niet heel erg zullen afwijken. Al hebben we het idee dat Nederlanders misschien iets sneller een stukje zullen gaan wandelen. Egoïstisch, want pomphouders hadden het al zo zwaar. Mensen in de VS die aan het onderzoek deelnamen, gebruikten hun auto in zo’n situatie om telefoontjes te plegen (37 procent) of zelfs als kantoortje om in te werken (32 procent).

Overigens is de auto ook de plek waar mensen nader tot elkaar komen. Het schijnt dat 42 procent van de mensen hun eerste zoen in een auto beleeft. De eerste zoen met elkaar, vermoeden we, want zo kuis is bijna de helft van de bevolking ook weer niet. Al mag je in de VS natuurlijk wel al op je zestiende rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear