Alfa Romeo Racing heeft zojuist bevestigd dat Kimi Räikkönen positief is getest voor het coronavirus. Volgens het team heeft de Finse coureur nog geen last van symptomen en hij is nog goed gemutst. Hij is gelijk in isolatie geplaatst in zijn hotelkamer en voor zover bekend, zijn er nog geen teamgenoten besmet. Reservecoureur Robert Kubica zal hem dit weekend vervangen bij Alfa Romeo.

Voor Robert Kubica is het de 98e F1-race en zijn eerste GP in een Alfa Romeo. Hij is sinds 2020 reservecoureur bij het team nadat hij zijn stoeltje bij Williams inleverde. De Poolse coureur oefende al drie keer in de C41-auto van Alfa Romeo en heeft dus al wat ervaring met de F1-auto. Er gaan al eventjes geruchten over dat Nederlander Nyck de Vries volgend jaar een stoeltje krijgt bij Alfa Romeo, maar dit weekend is in ieder geval nog niet het moment voor de F2- en Formule E-kampioen om even proef te zitten.

Geen GP van Nederland meer voor Räikkönen

Kimi kondigde een paar dagen geleden aan dat hij na dit seizoen stopt met de F1. De Dutch GP was dus zijn laatste kans om een race te rijden in een F1-auto op Zandvoort. Hij heeft gelukkig gisteren twee trainingen kunnen doen om toch de baan te ervaren. Een groot voordeel voor de coureur is dat hij in ieder geval geen interviews meer hoeft te doen dit weekend. Als hij volgende week weer gezond verklaard wordt, dan heeft hij dit seizoen volgens de F1-agenda nog negen races te gaan.

Reacties

  • Adje heeft op 4 september 2021 geschreven:

    Blijkt maar weer eens dat positief getest niets zegt. Coureur die gewoon f1 autobestuurd is topsport, heeft geen symptomen maar magniet rijden. Hoeveel voetballers en f1 coureurs hebben positief getest en zijn gestorven? Misschien tijd dat we met deze ….. stoppen. Zelf ook corona gehad is gewoon een stevig griepje.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)