Dit is best gaaf bedacht. Een garagebedrijf in Nederland biedt deze oude brandweer-Transporter aan als leenauto voor klanten. Wie wil er nu niet een dagje in een brandweerauto rijden? Het probleem is alleen dat je in Nederland niet zomaar met de bestickering van de politie, brandweer of ambulance mag rijden vanwege inbreuk op intellectueel eigendom. Ook mag je geen zwaailichten voeren; daar kreeg de bestuurder, een klant van het garagebedrijf, afgelopen week een boete voor. Dat was echter niet het enige wat niet helemaal in de haak was.

Brandweer-Transporter tegen de avondklok

Volgens de politie van Amsterdam bood de eigenaar de auto aan als middel om de avondklok te omzeilen (misschien ook wel als grapje, dat vertelt de politie niet). Hoewel het kenteken op de foto van de politie onleesbaar is gemaakt, kan het bijna niet missen dat het de Transporter is uit de onderstaande Marktplaats-advertentie. De tekst is waarschijnlijk aangepast en er staat nu: ‘Misbruik van deze [sic] voertuig wordt gemeld aan de politie.’

De striping moet van de bus

In de advertentietekst staat nog dat de stickers verwijderd kunnen worden tegen betaling, maar dat is niet meer van toepassing. De politie van Amsterdam meldt op Facebook: ‘De eigenaar van de bus heeft twee weken de tijd gekregen om alle signalering te verwijderen en in te leveren. Daarnaast is er bij de handhavende instantie melding gemaakt omtrent misbruik van de (beschermde) striping.’ Hieronder zie je de advertentie van de brandweer-Transporter.

De advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)