Dit, lieve kijkbuiskindertjes, is een knalgroene Lamborghini Centenario. Daarmee is het een van de wildste auto’s van Lamborghini met een van de wildste kleuren van Lamborghini. Gewoon, voor jou om je aan te vergapen.

Zelfs de naam is wild: Verde Bronte. Wat had je anders verwacht van Lamborghini? Goudgetint koolstofvezel met groene elementen complimenteert de matte lakkleur. Het is onmogelijk voor deze auto om een subtiele entree te maken. Niet voor verlegen mensen, dus. Niet dat de Centenario moeite had om op te vallen. Lamborghini bouwde slechts 40 exemplaren. Misschien past een blauwe meer in jouw straatje.

De Centenario wordt aangedreven door een machtige 6,5-liter V12, die stationair loopt op 850 tpm en in het rood schiet bij 8.600 tpm. Hij produceert 770 pk (20 pk meer dan de Aventador SV, en dat is al geen auto die je een gebrek aan daadkracht kan verwijten). Hij bereikt 100 km/u in 2,8 seconden en, als je dapper genoeg bent (en nog lucht in je longen hebt na al je angstige geschreeuw), explodeert tot 300 km/u in 23,5 seconden.

Om deze waanzin in goede banen en naar de weg te leiden, staat ie op Pirelli P Zero Corsa’s, 255/30 ZR20 voor en 355/25 ZR21 achter, allebei speciaal voor deze auto ontworpen.

Foto’s: Suzuki Production & Design

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)