Alle Lamborghini Centenario’s in de Verenigde Staten (11 van de 40) moeten terug naar de dealers voor de onbenulligste terugroepactie ooit. Het labeltje waar het maximaal toegestane gewicht op staat, moet vervangen worden.

Want anders, zo vreest de National Highway Traffic Safety Administration, is er kans op overbelading. En dat is gevaarlijk. Zeker bij zo’n pakezel als de Centenario. Het klinkt als een gemeen grapje over het obesitastische gestel van bepaalde Amerikanen, want de enige plekken waar je echt gewicht kwijt kunt in de Centenario, zijn de stoelen. In de bagageruimtes past net je lunchpakketje. Een lunchpakketje van Europees formaat tenminste, als je door wilt gaan met hetzelfde grapje.

Dat Lamborghini ervoor kiest om de Centenario’s ook werkelijk terug te roepen, heeft waarschijnlijk alles met de aanklaagcultuur in Amerika te maken. Want als ze de klacht niet verhelpen, lopen ze een groot risico dat er iemand (al is het maar een monteur die ooit drie minuten in zo’n ding moet rijden) de boel gaat exploiteren voor een fijne rechtszaak. Dan moet je natuurlijk wel eerst een Centenario zien te bemachtigen. Ze gaan tegenwoordig voor zo’n 3 miljoen euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)