De Centenario is Lamborghini’s postume verjaardagscadeau voor de legen­darische oprichter Ferruccio Lamborghini, die vorig jaar 100 jaar oud zou zijn geworden. Maar de auto is meer dan een saluut aan de oude man – het is de meest recente gestalte van een hele rij schokkende eenhoorns. De rij startte met de Reventón en werd het afgelopen decennium aangevuld met hoogtepunten als de Aventador J, de Sesto Elemento, de Estoque en de Veneno.

Van deze laatste toevoeging zijn slechts 20 dichte en 20 open exemplaren gemaakt. De exclusiviteit, de prestaties en de exotische materialen van de Centenario hebben wel een prijskaartje. Voor de coupé betaalde je namelijk 1,75 miljoen euro. Toen hij op de markt verscheen, dus. Dat ligt nu wel anders.

Hoeveel betaal ik voor zo’n tweedehands Lamborghini Centenario?

Nu zorgt exclusiviteit er bij dit soort auto’s wel voor dat de prijs niet daalt, maar eerder de hoogte in schiet. Dat deze Lamborghini destijds een goede investering was, blijkt uit twee exemplaren die nu te koop worden aangeboden. Voor de goedkoopste betaal je nu al omgerekend 2.933.480 euro, dus je zult hiervoor dieper in je buidel moeten tasten dan een kangoeroe met obesitas.

Mocht je liever een tweedehands Lamborghini Centenario met gele accenten hebben? Dan staat er eentje te koop voor een schappelijke 2.950.363 euro. Wil je liever een Centenario Roadster? Dan heb je pech, want die staan nog niet te koop.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)