‘Waarom zou je drie Lamborghini’s kopen? Je kunt er toch maar met één rijden?’, zal supercarverzamelaar Gerard meer dan een enkele keer gehoord hebben. Klopt dus niets van. De Nederlandse ondernemer trommelde wat mensen op om zijn twee Aventador SV’s en de enige Centenario van Nederland uit te laten. Genieten met maten, dus.

In de buurt van Nieuwegein moest er een pitstop gemaakt worden waar Tom de drie Lambo’s kon vastleggen – allemaal met gepaste afstand tot de stoeprand. Koolstofvezel splitters zijn duur. Niet gek ook, op een Centenario van zo’n 2,2 miljoen euro. Daarna mochten de drie supercars de trailer in voor hun jaarlijkse onderhoudsbeurtje. Ergens loopt een monteur met een goede dag.

De Centenario wordt aangedreven door een machtige 6,5-liter V12, die stationair loopt op 850 tpm en in het rood schiet bij 8.600 tpm. Hij produceert 770 pk (20 pk meer dan de Aventador SV, en dat is al geen auto die je een gebrek aan daadkracht kunt verwijten). Hij bereikt 100 km/u in 2,8 seconden en explodeert, als je dapper genoeg bent, tot 300 km/u in 23,5 seconden.

Nederlandse Centenario-eigenaar laat verzameling uit

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ger_zon_______n (@ger_zon_______n) on

Foto’s: TVS.Automotive via AutoGespot

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)