De Audi TT RS maakte al korte metten met het kappers-stigma dat op de TT rust. Het bloedsnelle apparaat is er ook (of vooral) voor wilde mensen met onverzorgde kapsels. Nu deelt ABT de finale doodsteek uit aan het verknipte imago met de ABT TT RS-R. De tuner pulkt nog eens 100 pk meer uit de vijfcilinder.

De ABT TT RS-R lijkt bovendien de enige manier om een nieuwe TT RS te bemachtigen. Op de Nederlandse Audi-site staat vooralsnog dat de consumentenprijs niet bekend is. En dat zal hij ook nooit worden, want hij is volgens de tuner al uitverkocht. Gelukkig biedt ABT vijftig exemplaren van de RS-R aan. Of zal dit de reden zijn dat de TT RS is uitverkocht?

De ABT TT RS-R heeft dus 500 pk en 570 Nm. Alle vijftig exemplaren zijn voorzien van een gezonde portie koolstofvezel. Denk aan lippen, spiegelkappen, zijskirts en side-blades. Een roestvrijstalen pijp en 20-inch velgen maken het kind in je blij.

Als je een prijs wilt weten, moet je even met ABT bellen. Reken maar op een paar duizend euro bovenop de onbekende prijs. Lekker duidelijk, hè?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)