AC Schnitzer pakt de BMW M3 aan: het wordt een heuse AC Schnitzer M3.

Het is een lekker koolstofvezelfeestje bij de Duitse tuner en op de gastenlijst staan spoilers, splitters en zelfs carbon spiegelkappen. En koolstofvezel betekent een laag gewicht: de splitter weegt bijvoorbeeld slechts 400 gram.

Binnenin de BMW M3 gaat de tuner met de naam die lijkt op een gepaneerd stukje varkensvlees los met aluminium. Aluminium pedalen en aluminium sleutelhouders bijvoorbeeld. Je mag daarnaast kiezen tussen een setje verlagingsveren van 25 millimeter voor en 10 millimeter achter of verstelbare racedempers die je M3 of M4 rondom ongeveer 30 millimeter omlaag kiepen. Zo vullen die dikke 20 inch wielen, die AC Schnitzer toevallig ook aanbiedt, net even wat beter.

Is de AC Schnitzer M3 ook nog een beetje sneller?

De gast van de avond is natuurlijk de motor. AC Schnitzer prikt een nieuwe ECU naast de bestaande. Het vermogen gaat door deze ingreep van 431 naar 510 pk en het koppel van 550 naar 645 Nm. En ben je bang dat je met al dat vermogen de zuigers het feestje vroegtijdig verlaten en uit je blok springen? Schnitzer geeft je twee jaar garantie op je motor na de tuningsbeurt. Om ervoor te zorgen dat de buren niet gaan klagen, plaatst AC Schnitzer een demper in je uitlaat met een vlinderklep. Open betekent herrie, gesloten zorgt voor rust. Jij blij, buren blij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)