Vraagje: hoe modificeer je elektrische auto’s? Het voor de hand liggende antwoord is om in de software te duiken en wat cijfertjes te veranderen. Maar deze motoren hebben een specifiek bereik waarin ze werken en batterijen hebben harde limieten op de hoeveelheid stroom die zij aan de motoren kunnen leveren. Als je één van die dingen wilt aanpassen, moet je dus de gehele aandrijflijn vervangen. En dan kun je het niet echt meer tunen noemen, toch?

Het lijkt erop dat AC Schnitzer ook tegen dat probleem aanhikt. Maar het tunen van een auto is natuurlijk niet enkel meer vermogen toevoegen. En als je de elektrische aandrijflijn niet kunt tunen, dan doe je dat toch gewoon met de ophanging en de aerodynamica?

Aanpassingen aan de AC Schnitzer BMW i4

Schnitzer heeft de i4 daarom zo’n 2,5 centimeter lager gezet en ongeveer 3 centimeter breder gemaakt. Daarnaast hebben ze verschillende nieuwe vleugeltjes op de auto gezet en een splitter aan de voorkant. Daardoor is de ‘besturing significant verbeterd en wordt er gezorgd dat het weggedrag optimaal is’. Op dit moment worden deze beweringen nog niet ondersteund door cijfers, maar elke verbetering in grip aan de voorkant is mooi meegenomen.

Natuurlijk hoort het veranderen van de wielen en banden ook bij het tunen. De achterbanden zijn nu 265 millimeter breed aan de achterkant en 255 millimeter breed aan de voorkant. Aan beide kanten heb je daardoor 10 millimeter rubber om mee te spelen. En meer rubber staat gelijk aan meer grip.

Deze nieuwe wielen betekenen ook gelijk dat de ophanging aangepast moest worden, wat soms bijzondere resultaten op kan leveren. Maar gelukkig hoort die ophanging bij de nieuwe wielen die onder de AC Schnitzer BMW i4 zitten.

Het tunen van elektrische auto’s lijkt in de toekomst dus vooral deze kant op te gaan. Niet per se meer vermogen, maar vooral meer grip.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)