Meer vermogen, dat is altijd leuk. AC Schnitzer is met de BMW M240i aan de slag gegaan en heeft een flink scala aan accessoires ontwikkeld. Op de eerste plek staat een softwarematige vermogensupgrade van 374 naar 420 pk. Het koppel stijgt van 500 naar 600 Nm. Dat is meer dan de M2 en M2 Competition – maar minder dan de M2 CS.

De bodykit bestaat uit een nieuwe splitter, een spoiler op het dak en nog een spoiler op de achterklep, die eigenlijk bestaat uit twee kleine spoilers. Hierdoor lijkt het net alsof de BMW M240i aan de achterkant zijn wenkbrauwen optrekt uit verbazing. Vinden je kleine neefjes en nichtjes vast erg leuk. Overigens noemt de tuner de auto zelf de ACS24.0i – maar zo’n misleidende naam kunnen we niet goedkeuren.

Wielen voor de AC Schnitzer BMW M240i

AC Schnitzer laat de BMW M240i 25 millimeter zakken en ze hebben een setje wielen in de maten 19 of 20 inch voor je klaarliggen. Een setje spacers van 12 millimeter brengen de velgen verder naar buiten. Gek trouwens, want als je toch zelf nieuwe velgen produceert, laat ze dan meteen zonder de spacers een stukje naar buiten komen.

Binnenin strooit de tuner met nieuwe alcantara bekleding voor het stuur en aluminium accessoires in de vorm van schakelflippers, pedalen en een afdekplaatje voor de iDrive-controller. Dat iDrive-dopje kost je trouwens 178 piek. Een sleutelhouder voor in je bekerhouder kost dan weer 112 euro. Wil je alleen het extra vermogen? Dan ben je 4.308 euro kwijt.

Het kan overigens niet lang meer duren voordat BMW de nieuwe M2 op basis van deze 2-serie onthuld. We zouden daar eventjes op wachten. Als je dan nog wielspacers wilt, kan dat altijd nog.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)