AC Schnitzer helpt de Polizei al zeventien jaar lang een handje. Jaarlijks toveren ze een auto om tot hypermoderne politieauto. De tuner geeft dit jaar de BMW i4 M50 een behoorlijke beurt en de kleurstelling van de Duitse cops. Jammer voor de dienders daar: het blijft voorlopig bij een conceptauto, maar als wij de rijksoverheid van Duitsland waren, wat we echt, echt niet zijn, wisten we het wel.

De tuner uit Aken zet een veringspakket op de i4 waardoor hij voor ongeveer 20 millimeter zakt en achter om en nabij de 25 millimeter. Ook krijgt hij nieuwe 20-inch wielen en banden van Hankook. De kleurstelling is het officiële uniform van Duitse politieauto’s en is gedaan door Foliatec. Allemaal lekker gesponsord dus. Om het politiepakje af te maken, zit er ook een zwaailicht en sirene op.

Aero-upgrades aan de politie-BMW i4

Andere wielen, wat verlaging en kleurtjes zijn niet alles, er zijn ook aerodynamische aanpassingen. Voorop is er een nieuwe spoiler en splitter. Aan de zijkant zitten nieuwe zijskirts en op het dak vind je een achterspoiler net als op de achterklep. Verder vind je binnenin nieuwe frutsels. Het gas- en rempedaal zijn nu van aluminium, net als de sleutelhouder. En al deze onderdelen zijn van AC Schnitzer zelf.

Het tunepakket van de politie-BMW i4 is onderdeel van het project ‘Tune it! Safe!’. Deze campagne vraagt aandacht voor het veilig tunen van auto’s. De voertuigen die zijn aangepakt in deze campagne moeten een voorbeeld zijn voor autoliefhebbers. Zeg maar wat je kunt bereiken wanneer je je houdt aan de regels. Prima initiatief met een prima voorbeeld in deze politie-BMW i4. Kijk zelf maar hieronder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)