‘Het duurde meer dan 30 jaar voordat BMW voor het eerst een Touring-versie van de M3 bouwde’, zo opent AC Schnitzer de mededeling dat de tuner de M3 Touring gaan aanpakken. We leiden hieruit af dat AC Schnitzer al jaren met jeukende handen wacht op een rugzakversie van de M3. Nu is dat moment eindelijk daar, en de tuner houdt zich dan ook zeker niet in.

De tuner biedt twee verschillende upgrades aan voor het motorpakket. Bij de eerste gaan het vermogen en koppel van de 3,0-liter zes-in-lijn van 510 pk en 650 Nm naar 590 pk en 750 Nm. Is dat niet genoeg, kies dan voor stap twee. Daarbij groeit het vermogen naar 610 pk en het koppel naar 750 Nm. Zullen je kinderen op de achterbank ook vast het leukst vinden.

AC Schnitzer pakt ook het uiterlijk van de BMW M3 Touring aan

Bij dat tweede pakket krijgt je M3 er ook nog eens RSV-uitlaat met vier koolstofvezel uiteinden bij. Je kunt deze uitlaat overigens ook als losse optie kiezen. Daarnaast kan AC Schnitzer de vooras van je M3 Touring 20 tot 25 millimeter dichter bij de grond zetten. Verder kunnen ze de stationwagen voorzien van 20-inch lichtmetalen velgen, een splitter, zijskirts, een dakspoiler en natuurlijk wat AC Schnitzer-stickers.

Wat je precies betaalt voor het tuningpakket voor de M3 Touring maakt AC Schnitzer niet bekend. De Touring zelf kost in Nederland minimaal 144.101 euro. Al met al maakt het pakket de stationwagen een stuk(je) smaakvoller. Overweeg het eens.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)