Nog even over de achterspoiler van de Mercedes-AMG GT Black Series, want die verdient zijn eigen artikeltje. Zodat er geen enkele twijfel meer over bestaat dat dit de extreemste AMG van het moment is, monteerde Mercedes een dubbele spoiler achterop de GT. Eerder zag je dit alleen bij Porsches van Rauh-Welt Begriff, of in Cars. En we gaan het je sterker vertellen: Mercedes hield zich nog in bij de dubbeldekker.

Om te beginnen zijn beide spoilerbladen te verstellen. Dit doe je als de auto stilstaat en waarschijnlijk met een sleuteltje. Op het bovenste blad zit een flap die elektrisch beweegt. In de Dynamic-modus gaat ie bijvoorbeeld op een hoek van 20 graden staan. De beweging gaat automatisch, of via de knop op de middenconsole. Boven de 250 km/u schuift de flap in om de luchtweerstand te verminderen – en bij remmen komt ie weer omhoog.

De achtervleugel van de Mercedes-AMG GT Black Series kan groter

‘De grote dubbele uitlaatopeningen in de motorkap voeren niet alleen warme lucht af, maar geleiden de lucht ook op nauwkeurige wijze langs de a-stijlen – hierdoor kon de achtervleugel worden geoptimaliseerd en kleiner gemaakt’, meldt het Engelse persbericht. Zonder de motorkap had de dubbeldekker-achterspoiler dus nóg groter moeten zijn. De totale downforce van de auto is ruim 400 kilo bij 250 km/u. Meer lezen over de Mercedes-AMG GT Black Series met 730 pk?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)