Kleine, betaalbare speel- en drift-Alfa’s worden al een tijdje niet meer gemaakt, maar daar komt binnenkort verandering in. Alfa introduceert in Genève deze 4C Concept, een tweedeurs sportwagentje dat deze keer eens niet over een voorwielaangedreven Fiat heen is gebouwd.

Het allerbelangrijkste aan deze 4C: hij heeft achterwielaandrijving, en hij gaat ook daadwerkelijk in productie. Ook enorm belangrijk: hij wordt niet zo schreeuwend duur als die laatste achterwielaangedreven Alfa, de 8C Competizione. Toch wordt het een bijzonder karretje: deze conceptcar is voorzien van een 1750 TBI-middenmotor die zo’n 200 pk richting de achterwielen gooit via een TCT-versnellingsbak met dubbele koppeling. Van 0 naar 100 gaat de 4C in ongeveer vijf seconden, en hij sprint door tot 250 km/u.

Nu nog even een schokkend cijfertje: de 4C weegt, mede dankzij het gebruik van koolstofvezel, slechts 850 kilo. Met recht een scheurijzertje dus, dat ons de kortademige obesitas-Alfa’s van de laatste tijd snel moet doen vergeten. Volgend jaar, hopelijk in niet al te veel gewijzigde vorm, bij je dealer!

Reacties