Het is vreemd om te beseffen dat kinderen die in 2013 geboren zijn dit jaar hun tiende verjaardag vieren. Mensen die nog niet eens bestonden toen Nederland de WK-finale haalde in Zuid-Afrika gaan over een paar jaar naar de middelbare school. Wat deze kinders ook nog niet hebben meegemaakt, is de lancering van een nieuwe Alfa Romeo 4C. Nóg niet inderdaad, want Alfa Romeo gaat weer 4C’s bouwen.

Het minder leuke nieuws is dat er maar drie van gebouwd worden om het tienjarige bestaan te vieren. De Heritage-afdeling bouwt de drie bijzondere Alfa Romeo 4C Designer’s Cut. De ontwerper van de prachtige 4C is Alessandro Maccolini. Hij werkt ook mee aan de nieuwe versies

De drie versies van de Alfa Romeo 4C

De 4C Tributo is een eerbetoon aan de geschiedenis van het Italiaanse merk. De rode kleur hoort volgens Alfa bij ‘de kenmerkende premium sportiviteit van het merk over te brengen’. Juist ja. Nummertje twee refereert aan het racen en heet de 4C Corsa. Deze auto krijgt een matgrijze kleurstelling. Tot slot is er de 4C Leggenda in een lichtblauwe kleur met witte wielen.

Specificaties van de Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo benoemt alleen de specificaties van de originele 4C, dus laten we uitgaan van een 1,8-liter viercilinder met 240 pk. 0-100 gaat in 4,5 seconden en de topsnelheid is 250 km/u. Er zijn geen prijzen bekend, maar die zullen vrij hoog zijn gezien de populariteit van de 4C en het feit dat het one-offs zijn. Alfa Romeo wil ze verkopen aan ‘gepassioneerde verzamelaars’. Waarschijnlijk dus het soort verzamelaars met diepe zakken.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie