En alweer komt er een sportwagen uit eigen land. Nou ja, hij is er vooralsnog alleen op papier en plannen om er een aantal van te bouwen zijn er niet.
 
Het ging als volgt. Luc Colemont is een Belgische liefhebber van Alfa Romeo. Zijn favoriete Alfa Romeo is de 6C 2500 Sport Freccia d’Oro. Dat was de eerste naoorlogse Alfa die van 1946 tot 1951 werd geproduceerd. Slechts 680 exemplaren werden gebouwd, maar het opmerkelijke is dat dit model door Alfa zelf is getekend.
 
Natuurlijk heeft Luc zo’n Freccia d’Oro – ofwel Golden Arrow – en toen hij vijftig werd, ging hij op zoek vijftig soortgenoten met een eigen exemplaar. Hij vond er bijna zestig en hij maakte naar aanleiding daarvan een boek: Alfa Romeo Freccia d’Oro. En toen meldde hij zich bij KesselsGranger, een Nederlands designbureau. Et voilà.
 
Vind je het wat? Ga dan vanavond nog naar Antwerpen, want daar viert Alfa vanavond zijn feest en het wemelt daar straks van de 6C 2300 of 2500-modellen. Of het ontwerp ooit gebouwd zal worden, durven we niet te zeggen.
Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie