De nieuwe Giulia GTA (en GTAm) is niet de beste nieuwe Alfa Romeo die je nu kunt kopen. De beste Alfa van dit moment is deze GTA-R 300 van Alfaholics. Het restomod-bedrijf uit Bristol komt na een lange periode van radiostilte met een nieuwe optie voor hun GTA-R: een koolstofvezel koets. En potverdorie, wat ziet dat er hemels uit. Waar de oude het nummer 290 krijgt, krijgt de koolstofvezel variant de naam Alfaholics GTA-R 300.

Je was het vast niet vergeten, maar Alfaholics pakt oude Alfa’s uit de 105-serie, plukt ze helemaal uit elkaar en zet ze sneller, krachtiger en beter terug in elkaar. Voor minimaal 275.000 euro haalde jij zo’n Alfaholics GTA-R 290, die al de perfectie naderde. De oorspronkelijke restomod kreeg al een motorkap, deuren en een kofferklep van koolstofvezel. Voor de GTA-R 300 maakt Alfaholics al het andere plaatwerk ook van het lichtgewicht spul. Lak is niet meer nodig.

Door de toevoeging zakt het gewicht met 38 kilo naar minder dan 800 kilo. En dit komt op zijn beurt weer neer op 300 pk per 1.000 kilo, met wat Britse afronding (zij noemen het 240 bhp, wij 243 pk). Je moet het dus zien alsof je een Volkswagen Up zo’n 270 pk geeft. Het vermogen komt van een opgeboorde Twin Spark-motor, die nu 2,3 liter groot is. De prijs voor de Alfaholics GTA-R is nog niet bekend.

Reacties

  • Hans Andringa heeft op 12 maart 2020 geschreven:

    De mooiste alfa OOIT.!! DEZE Alfa GTA R300.
    Het model dan bedoel ik..
    fantastisch die races in de 60 en 70 tig jaren met T. Hezelans en W. Loos etc. Tegen de Lotus Cortina van sir John Whitmore. 😝😝

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear