Alle 1e generatie Renault Twingo's zijn blijkbaar illegaal

Van de politie Rotterdam mocht een Renault Twingo zonder toerenteller niet verder rijden. Een probleem: geen enkele Twingo heeft een toerenteller

Renault Twingo eerste generatie
Renault Twingo eerste generatie
renault twingo 1 interieur
renault twingo 1 interieur
Renault Twingo eerste generatie
Renault Twingo eerste generatie
renault twingo 1 interieur
renault twingo 1 interieur

Natuurlijk ga je geen 300 euro betalen voor het inbouwen van een nieuwe kachel in je Renault Twingo, met een dagwaarde van twee knikkers en een losse knoop. Dat doe je gewoon zelf. Dat besloot ook deze bestuurder in Rotterdam. Maar voordat hij klaar was met de reparatie, moest hij weg. Vermoedelijk voor een pot Duo Penotti – daar komen we later op terug.

De politie Rotterdam hield hem staande tijdens een verkeerscontrole op de Coolsingel. Hij mocht meteen niet meer verder rijden.

Geen toerenteller is verboden, blijkbaar

De verklaring van de politie was als volgt: ‘Het voertuig was dusdanig gestript dat er meerdere regels van het voertuigreglement werden overtreden. Een toerenteller, een snelheidsmeter et cetera, dat had moeten werken bij dit voertuig en bouwjaar dat het had.’

Alle Twingo’s zijn daarom illegaal

Eén probleempje: De Renault Twingo van de eerste generatie hééft helemaal geen toerenteller. Nooit gehad ook. Conclusie: elke Twingo van 1993 en 2007 is illegaal. Met elke meter die je rijdt, riskeer je een boete. Ook de eerste generatie Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 107 zonder de optionele toerenteller zijn illegaal, als we deze redenatie volgen. Wat betreft de ontbrekende snelheidsmeter: gewoon even Flitsmeister aanslingeren en je ziet hoe hard je gaat.

De belangrijkste vraag

En dan de echte vraag: waarom heeft de bestuurder een pot Duo Penotti in een van de gaten waar ooit zijn dashboard zat? Is dit een broodnodig onderdeel van de reparatie? De rest van alle producten in de auto zijn van de Lidl – gaat hij apart naar de Jumbo of AH voor zijn chocopasta? Was dat het doel van zijn reis?

De Originele tweet

Thanks Martijn voor de tip!

Reacties
 1. Prive zegt op 11 februari 2018 om 11:40:

  Veel ev auto’s dan ook maar verbieden. Die hebben ook niet allemaal een toerenteller. Ik gok dat het gewoon een type fout was.

 2. Emiel zegt op 9 februari 2018 om 17:46:

  Mijn E36 316 heeft ook geen toerenteller. ?

 3. HCarspotter zegt op 9 februari 2018 om 15:24:

  Hij kan net zo goed een openhaard in z’n auto bouwen 🙂

 4. Krizzii zegt op 9 februari 2018 om 12:01:

  Op mijn Nissan Micra heb ik ook helemaal geen toerenteller ?.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken