Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz was een man naar ons hart. In plaats van te koop te lopen met zijn miljarden, liet hij anderen meegenieten van zijn fortuin. Talloze sporters vonden de weg naar de top via het Red Bull-concern. En natuurlijk werd het bedrijf daar ook beter van, maar toch. Helaas overleed Mateschitz recentelijk na een lang ziektebed. En zelfs na zijn overlijden zorgt hij goed voor zijn personeel.

Ruim 2.000 medewerkers die werkzaam zijn bij het hoofdkantoor in het Oostenrijkse Fuschl ontvangen een bonus van 3.000 euro als laatste wens van Mateschitz. Overigens was het zo eenvoudig nog niet om de wens uit te laten komen. Volgens HLN moest Red Bull de bonus als inflatiecompensatie bestempelen zodat de fiscus niet een deel kon wegsnoepen.

Een mooi laatste gebaar aan zijn personeel, dunkt ons. Daarnaast wil Mateschitz dat de F1-activiteiten van Red Bull gewoon doorgaan, zo vertelde Helmut Marko aan Aan Auto, Motor und Sport. Het zou dus niet zo moeten zijn dat een nieuw management de boel om gaat gooien.

Wie zijn de opvolgers van Dietrich Mateschitz?

Naar verluidt heeft Mateschitz een brief achtergelaten aan zijn zoon Mark die werkzaam is binnen Red Bull. Daarin zou staan dat het bedrijf in drieën moet worden gehakt en er drie CEO’s komen. De huidige directeur van voetbalclub RB Leipzig genaamd Oliver Mintzlaff zou een voorzittersrol krijgen, net als Franz Watzlawick, het hoofd van de drankjestak. Tot slot promoveert financieel topman Alexander Kirchmayr.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)