We klagen wel eens over het feit dat de F1 niet spannend is door de dominantie van Red Bull Racing en Verstappen, maar denk je dat het voor de coureur leuk is? Altijd maar moederziel alleen rondjes rijden, dat gaat ook vervelen. Maar gelukkig mag Max Verstappen weleens samenspelen met zijn collega’s. Dit keer in een monstertruck. Zijn uitdager is Yuki Tsunoda.

‘Ik heb nog nooit echt iets offroad gedaan. Ik heb in de rallyauto van mijn vader gereden, maar dat was meer op asfalt’, zegt Verstappen. In de video hieronder zie je hoe Verstappen en Tsunoda proberen om de monstertrucks onder controle te houden. De drie meter hoge en vijf meter lange gevaartes hebben 500 pk en worden losgelaten in de Erzberg-mijn.

Van de mijn is een circuit gemaakt met heftige bochten als ‘The Car Yard’, ‘The Swimming Pool’ en ‘The Big Drift’. Mede dankzij dat zwembad blijven de pakken van de coureurs niet schoon. Verstappen vertelt over zijn kwalificatieronde: ‘Eerlijk gezegd was mijn instelling bij de kwalificatieronde om te overleven. Het was heel erg leuk.’ Bekijk hieronder of Verstappen in zijn ‘Super Max’ monstertruck wel te verslaan is.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie