In 1980 bedenkt Giancarlo Minardi na zijn eigen racecarrière om een F2-team op te richten. Na wat succesjes maakt Minardi de overstap naar de F1. Het team werkt vanuit het Italiaanse stadje Faenza, waar de oprichter geboren is. Met weinig geld en evenveel resultaten houdt Minardi stand tot 2006. Dan wordt het team omgedoopt tot Scuderia Toro Rosso. Veertien jaar later verandert Red Bull de naam naar het kledingmerk van de energiedrankjesfabrikant, AlphaTauri.

Nu gaat de naam van het F1-team weer op de schop. Red Bull wil al wat langer dat AlphaTauri een nieuwe naam krijgt. Vooralsnog waren er geen duidelijke kandidaten om de nieuwe naamgever te zijn van het F1-team. Tot nu. Volgens het Hongaarse Formula.hu zijn er verschillende aanbiedingen geweest voor het F1-team. Iemand zou zelfs één miljard dollar willen betalen om de hekkensluiter in het F1-klassement op te kopen.

De kandidaten om AlphaTauri over te nemen

Aan de ene kant staat de Poolse oliemaatschappij Orlen klaar om een F1-team te kopen. Orlen sponsorde jaren Robert Kubica en is nog steeds betrokken bij de F1. De rode details op de huidige F1-auto van AlphaTauri zijn te danken aan het oliebedrijf. Orlen heeft wel een sterke tegenstander: volgens de Hongaarse nieuwswebsite heeft Hugo Boss de meeste kans om de nieuwe eigenaar te worden van het F1-team van AlphaTauri.

AlphaTauri 2023 auto schuin voor

Orlen is goed vertegenwoordigd op de AlphaTauri AT04 | Foto: © Red Bull Content Pool

Sinds het overlijden van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz is de visie op AlphaTauri veranderd. Red Bull wil financiering van buitenaf hebben voor het team, maar wil wel de baas blijven. Hier zou Hugo Boss wel oren naar hebben. Het modemerk sponsorde vroeger McLaren en doet nu hetzelfde bij Aston Martin. Maar Hugo Boss wil meer dan alleen de coureurs aankleden bij persgelegenheden.

In 2021 liet de baas van Hugo Boss Daniel Grieder (jammer dat hij niet Hugo heet) doorschemeren dat het merk het budget heeft om teams over te nemen. De verwachting van Formula.hu is dat Hugo Boss het team van AlphaTauri op papier overneemt, maar dat Red Bull op de achtergrond betrokken zal blijven. Op die manier hebben beide merken wat ze willen.

Reactie van Hugo Boss

Vooralsnog wil het modemerk niets bevestigen. ‘Ons merk, Boss, is momenteel en blijft de modepartner van het Aston Martin Aramco Cognizant Formule 1-team. Verder kunnen we geen uitspraken doen over de gestelde vragen’, melden ze. Mocht Hugo Boss het team van AlphaTauri overnemen, dan gebeurt dat al vóór het begin van volgend seizoen. Motorsport.com verwacht dat het team dan ‘Boss’ of ‘Boss Orange’ gaat heten. Mocht dat zo zijn, verwacht dan een heleboel ‘als een baas’-grapjes.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie