Krul je ringvinger eens omhoog. Ontstaat er een bult net als een biceps en springt er een ader omhoog? Zo niet: stop dan maar met lezen. Als je vinger niet extreem gespierd is door het gewicht van je enorme diamanten ring, kun je dit appartement niet betalen. Wie zijn banden uitsluitend vult met lucht uit de Himalaya, kent het Atelier in Manhattan, New York. Ze hebben een etage vrij. Kosten? 85.000.000 dollar (zeg maar 70 miljoen euro). Het appartementengebouw richt zich op de ‘Ultra high-net-worth individual’, mensen met ten minste 25 miljoen euro op de bank. Dit groepje mensen bezit 13 procent van de wereldwijde welvaart.
Rolls-Royce richt zich op dezelfde doelgroep. En niet toevallig krijg je twee auto’s van het merk bij een appartement in het Atelier. Eén dichte Phantom en een Cabriolet voor de mooie dagen. Oh, en je krijgt er ook nog een Lamborghini Aventador Roadster bij.
Het appartement bevindt zich op de 45ste verdieping en is een forse 929 vierkante meter groot. Je krijgt acht slaapkamers, acht badkamers en een uitzicht waar de boswachter van de Grand Canyon nog jaloers op wordt. Het eerste jaar krijg je een gratis butler en een privékok. Je auto’s staan beneden in de garage. In het Atelier kun je gebruik maken van een zwembad, fitnessruimte, tennisbaan, sauna en gratis leenfietsen. Met de aannemelijke kans dat je een beroemdheid tegen het lijf loopt. Er is maar een probleempje: bij de prijs is twee keer per week een diner bij ‘Resteraunt Daniel’ inbegrepen. En wil je echt 85 miljoen dollar achterlaten bij iemand die het woord restaurant niet kan schrijven of te lui is om het een keertje na te lezen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)