Een achtervolging met een Rolls-Royce Phantom waar de regisseur geen trucage toepast om het gewicht van de enorme slee te verbergen – dat willen we best zien in een actiefilm. Dit zijn niet de opnames van de nieuwste Frankenheimer-film (de beste man is er al eventjes niet meer), maar iets wat zich gisteren afspeelde in Los Angeles. Het geheel werd live uitgezonden op YouTube.

De Rolls-Royce Phantom komt heel aardig vooruit door de V12 met 570 pk, maar in de bochten lijdt de wendbaarheid onder het gewicht van ruim 2.600 kilo. De chauffeur veroorzaakt gelukkig geen brokken. Omdat de zware bak potentieel voor een groot ongeluk kan zorgen, houden de politieauto’s gepaste afstand. Zo ziet de verdachte zijn kans om te ontsnappen.

De Phantom duikt een parkeergarage in. Omdat de politie op afstand blijft, heeft de bestuurder alle tijd om te voet weg te komen. Er is geen signalement van de bestuurder en wat ook niet helpt, is dat de bestuurder waarschijnlijk fris en fruitig uit de Phantom stapt – het is tenslotte een Rolls-Royce. De bestuurder van het voertuig is op het moment van schrijven nog niet gevonden.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie