Uit gewoonte noemen we het nog vaak ‘de nieuwe Rolls-Royce Phantom’, maar eigenlijk gaat de huidige generatie al sinds 2017 mee. Tijd dus voor een kleine facelift van de opulente sedan. Rolls-Royce noemt de vernieuwde versie zelf de Phantom Series II en de sedan weerspiegelt wat het merk ‘de nieuwe uitdrukking’ noemt. De koplampen krijgen een dagrijverlichtingstrip bovenin en een vleugje sterrenhemel onderin.

Er zijn twee soorten velgen te bestellen. De eerste zijn modernere hoepels met uitgesneden driehoeken. De tweede versie zijn dichte retrovelgen, die in de volksmond dikwijls putdeksels genoemd worden. Altijd die kiezen, natuurlijk. Binnenin is er weinig veranderd, behalve dat het stuur iets dikker is gemaakt. Moederbedrijf BMW is gek op dikke sturen, dat weten we inmiddels.

Geen Black Badge, wel zwarte details

De sportievere Black Badge-uitvoeringen van de Ghost en Cullinan herken je aan de zwarte exterieurdetails. Van de Rolls-Royce Phantom komt geen Black Badge-versie, maar je kunt nu wel een grille met donker chroom, zwarte motorkapteugels en zwarte raamomlijsting bestellen.

De prijs van de Rolls-Royce Phantom facelift

De facelift van de Rolls-Royce Phantom is opzettelijk ingetogen gebleven, omdat klanten het merk naar het schijnt met klem verzochten om niet te veel te veranderen. ‘Het gaat niet over wat er veranderd zou moeten worden, maar in feite wat er behouden en beschermd dient te worden’, zo tovert een copywriter bij Rolls uit de hoge hoed. Benieuwd wat al dit moois kost? Hou in Nederland rekening met prijzen boven de 550.000 euro voor de normale Phantom en minimaal 650.000 euro voor de versie met lange wielbasis.

‘Phantom neemt een ongeëvenaarde positie in aan de top van de luxewereld. Als ons topproduct vertegenwoordigt hij het allerbeste van Rolls-Royce-design, -techniek en -vakmanschap – een perfecte mix van visie, creativiteit, de beste materialen, vaardigheid, geduld en precisie. Met Phantom Series II hebben we alles behouden en zorgvuldig beschermd waar onze klanten van houden als het gaat om dit voortreffelijke en luxueuze item; subtiele, maar betekenisvolle verbeteringen weerspiegelen hun veranderende smaak en eisen’, aldus Rolls-Royce.

Reacties

  • Mello heeft op 13 mei 2022 geschreven:

    Lijkt wel of BMW de grille voor zijn rekening heeft genomen!
    Zal best een dijk van een auto zijn maar de schuur van mijn buurman lijkt er verdomd veel op!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)