Gisteravond vond het jaarlijkse iPhone-event van Apple plaats: de Apple-keynote 2018. Een presentatie met daarin veel gebrabbel over iPhones van een hoop ping-ping. Maar ja, ook wij konden het niet nalaten om er even voor te gaan zitten. Geluk bij een ongeluk: op die manier kwamen we wel tot een fijn autogerelateerd nieuwtje.

Externe navigatie-apps

Binnen de kortste keren gaan alle ondersteunde producten namelijk draaien op het nieuwste besturingssysteem van Apple: iOS 12. Nog maar vier nachtjes slapen, om precies te zijn: de release is op 17 september 2018, als we de nalatenschap van Steve mogen geloven.

En dat betekent dat Apple CarPlay eindelijk ondersteuning gaat bieden aan externe navigatie-apps. Een klassement waar apps als Flitsmeister en Google Maps onder vallen. Hun makers kregen eerder nog geen toegang tot het CarPlay-systeem.

Doei, klemmetje!

Zeer gunstig dus voor iedereen die over een voertuig met Apple CarPlay beschikt. Voor de onwetenden in onze cirkel: de software van Apple Carplay kopieert als het ware het scherm van je telefoon op het scherm van je infotainmentsysteem.

Heel handig, vooral omdat je telefoon daardoor niet aan zo’n irritant klemmetje hoeft te hangen terwijl je, bijvoorbeeld, Flitsmeister in de gaten probeert te houden. Je weet wel, zo’n telefoonhouder die altijd op de onhandigste momenten naar beneden weet te donderen.

Daarnaast is het natuurlijk een stuk minder levensgevaarlijk om tijdens het rijden met Siri te kletsen dan om als een malle dingen op je telefoon in te toetsen.

Auto’s met CarPlay

Het is correct dat (nog) lang niet iedere auto over een Apple CarPlay-systeem beschikt. Maar zo’n beetje alle grote spelers op de automarkt hebben de afgelopen paar jaar al modellen met het systeem op de markt gebracht, al dan niet in optionele vorm. Daarnaast kan de handige knutselaar er al een tijdje voor kiezen zelf een CarPlay-systeem te installeren.

Een lijst met alle auto’s die wereldwijd op aanvraag met Apple CarPlay geleverd kunnen worden, vind je hier.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear