Het heeft wat jaren geduurd, maar ook Apple is eindelijk overgestapt op USB-C. En BMW-rijders met de nieuwste iPhone kunnen beter gelijk zo’n kabeltje aanschaffen voor in de auto, want het draadloos laden gaat niet helemaal perfect. Het lijkt erop dat de draadloze lader de NFC-chip in de nieuwe iPhone 15 sloopt.

Meerdere eigenaren van een iPhone 15 klagen op het internet over het draadloos opladen van BMW. Tijdens het opladen wordt de telefoon erg heet en komen er maar weinig procenten batterij bij. Daarnaast lukt het bezitters van een iPhone 15 niet meer om contactloos te betalen na een draadloze oplaadbeurt in een BMW.

Verschillende gebruikers van de iPhone 15 melden dat de telefoon een wit scherm laat zien wanneer hij op het laadplatform van BMW ligt. Vervolgens gaat de smartphone in de herstelmodus. Wanneer de gebruiker zijn smartphone weer aan zet, lijkt alles normaal totdat je contactloos wilt betalen. De telefoon geeft dan de foutmelding dat Apple Pay niet opgestart kan worden.

Extra onhandig: je auto niet meer ontgrendelen

Er schijnt een probleem te zijn met de NFC-chip. NFC staat voor Near Field Communication. Via deze chip maakt de telefoon contact met een ander apparaat. Je gebruikt de NFC-chip om contactloos te betalen, maar je kunt de chip ook gebruiken om je BMW te ontgrendelen en te starten. Knap lastig dus als je je sleutels thuis hebt liggen en vertrouwt op je telefoon.

BMW zegt tegen The Drive dat ze naar het probleem kijken. Volgens Apple is de iPhone geprogrammeerd om laadvermogen en temperatuur te reguleren. Je smartphone geeft een melding wanneer ie te warm wordt en kan zelf systemen uitschakelen. De iPhone zal dus – hopelijk – niet spontaan ontbranden, maar voor het probleem met de NFC-chip blijft voorlopig een issue.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear