Prolongatie-modellen zijn heet. En dit is misschien wel de heetste tot nu toe. Aston Martin gaat 25 replica’s bouwen van de DB5 uit Goldfinger. In de meest letterlijke zin van het woord replica: dus met kentekenplaatflippers en ‘meer’.

Wat ‘meer’ inhoudt, verklapt het merk nog eventjes niet, maar de Aston Martin ‘Goldfinger’ DB5 zal hoogstwaarschijnlijk geen oliespray of schietstoelen hebben. Jammer. Al mag je deze opties voor een prijs van 3,85 miljoen euro haast wel verwachten.

De Aston Martin ‘Goldfinger’ DB5 wordt in elkaar gesleuteld in de Newport Pagnell-fabriek – waar de originele DB5 vandaan komt. Aston spuit ‘m in elke kleur die je wilt, als het maar Silver Birch is. Net als in de film. Ergens aan het eind van 2019 mogen klanten de auto in ontvangst nemen.

Het origineel kwam met een 4,0-liter zes-in-lijn met 285 pk en 280 Nm koppel. Als AM dezelfde filosofie volgt als met de DB4 GT Continuation, zal de DB5 dezelfde motor krijgen met wat kleine aanpassingen voor meer betrouwbaarheid.

Niet straatlegaal

De Aston Martin ‘Goldfinger’ DB5 zal niet straatlegaal zijn – vandaar ook dat ze geen problemen krijgen met de kentekenplaatflipper. EON Productions, het bedrijf achter de James Bond-films, helpt bij de fabricatie om de auto’s zo authentiek mogelijk te krijgen.

Naast de 25 stuks voor de verkoop bouwt AM er nog drie. Eentje voor EON, eentje voor Aston zelf en eentje om te veilen voor het goede doel. En wat je ook doet: blijf van de rode knop af.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)