Zelfs met een budget van een kwart miljard dollar ga je geen echte Aston Martin DB5 aan puin rijden. Daarom liet het productieteam van de nieuwste James Bond-film door Aston Martin acht exacte replica’s van de DB5 bouwen, alleen dan met een koets van koolstofvezel en de moderne aandrijflijn uit een BMW M3 (E46-generatie). Eén van de acht Aston Martin DB5’s uit No Time to Die wordt binnenkort geveild voor het goede doel.

Nog niet eerder had je de kans om een van de stunt-DB5’s te bezitten. Dit exemplaar zag je met James Bond achter het stuur door het Italiaanse Matera scheuren. De schade aan de zijkanten is door het productieteam aangebracht en de koplampen klappen echt naar voren om twee (neppe) machinegeweren te tonen.

Oog als een Aston Martin DB5, rijdt als een moderne auto

Aston Martin scande de originele DB5 en zorgde dat de replica’s qua afmetingen tot op de millimeter precies kloppen. Het vermogen van de 3,2-liter zes-in-lijn zou ongeveer 340 pk moeten zijn en gaat via een handbak naar de achterwielen. De stuntauto is voorzien van een rolkooi, Öhlins-dempers en Tillett-kuipstoelen. De Aston zou zo’n 1.000 kilo wegen. En je kunt er heel aardig mee driften.

Naar verwachting moet de Aston Martin DB5 met BMW M3-motor uit de James Bond-film 1,8 tot 2,4 miljoen euro opleveren. De opbrengsten gaan naar de goede doelen The Prince’s Trust en The Prince of Wales’s Charitable Fund. Deze fondsen steunen verschillende projecten.

Andere auto’s uit No Time to Die

Andere kavels bij de veiling van Christie’s in de veiling zijn een preproductie-Land Rover Defender, Range Rover Sport SVR, Aston Martin DBS Superleggera, Jaguar XF en de Aston Martin V8. Ook hebben ze de jetboot uit The World is Not Enough. Daarnaast kun je een lading vlinderdassen uit de film kopen, en zaken als een Omega-horloge.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)