Aston Martin bouwt slechts 150 straatlegale exemplaren van de Aston Martin Valkyrie. Voor de circuitpuristen bouwt het merk nog eens 25 AMR Pro-versies die alleen de baan op mogen. Behoor jij tot die laatste club van puristen, maar niet tot de 25 gelukkigen? Kijk dan even naar de Aston Martin Valkyrie met Track Performance Pack.

De Aston Martin Valkyrie met Track Performance Pack zou 8 procent lagere rondetijden moeten noteren dan de versie zonder optiepakket. Dat is ervan uitgaande dat je het onbeteugelde beest op zijn limiet durft te rijden. De V12 met meer dan 1.100 pk en het prijskaartje van 2,8 miljoen euro zouden voor velen een mentale barrière kunnen opwerpen.

Het Track Performance pakket bestaat uit een nieuwe neuspartij met meer downforce en bijpassende carrosseriedelen. Al deze onderdelen zijn niet straatlegaal en als je weer de openbare weg op wilt, moet je de body (laten) wisselen met de legale onderdelen. De Aston Martin Valkyrie met Track Performance Pack heeft dus een feest- en een werkoutfit.

Aston Martin Valkyrie zonder Track Pack

De Aston Martin Valkyrie met Track Performance Pack verhoogt zijn prestaties met een met 50 millimeter verlaagd onderstel, lichtgewicht titanium remmerij en als je dat wilt ook nog een setje koolstofvezel Aero Disc-wielen. Om ook in Bernie’s Bar & Kitchen op Zandvoort te laten zien dat je serieus genomen moet worden, krijg je er een gepersonaliseerd racepak en pit-accessoires bij.

Wat kost de Aston Martin Valkyrie met Track Performance Pack?

De prijs van de Track Performance Pack wil Aston Martin niet aan ons vertellen, waarschijnlijk omdat onze plebejische hersens de bedragen niet kunnen verwerken. Wel mochten we voor een dagje klant spelen onze eigen Valkyrie samenstellen. De blauwe Valkyrie is het resultaat met het circuitpakket, de groene zonder.

Wij gingen voor opties als de titanium badge van enkele micrometers dik, gifgroene details, Honeycomb-wielen en het Mokume-koolstofvezel, dat een soort houtnerf-effect geeft. We gingen niet voor het goud-pakket, waar bladgoud onder de lak verwerkt wordt, of de deurvakken van geweven leer. Vind je het wat?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)