Kan iets nog beter zijn dan perfect? Chris Harris probeert daar achter te komen. Hij rijdt op circuit in Bahrein met de Aston Martin Valkyrie en daar weer de circuitversie van, de Valkyrie AMR Pro. Werpt het harde werk van Adrian Newey en Aston Martin zijn vruchten af? En krijg jij antwoord op al deze vragen?

Laten we beginnen met de makkelijkste vragen. Nee, is er niets beter dan perfectie. Toch komt de Aston Martin Valkyrie aardig dichtbij. Harris noemt de Aston Martin ‘laatste-tank-benzine-materiaal’, al zijn er wel wat nadelen. Het stuur zit te hoog (of Harris is te klein) en het schakelen kan vlotter.

Het werk van Adrian Newey

Maar wat geeft het? De bakken aan vermogen en downforce, en het gebrul van de Cosworth V12 maken veel goed. Dus ja, het werk van F1-genie Adrian Newey heeft gewerkt. De insteek om ‘meer gaten dan carrosserie’ te hebben, werkt als een trein. En dan is dit nog maar de Valkyrie met kentekenplaat. Aston Martin heeft namelijk ook een Valkyrie AMR Pro meegenomen naar Bahrein.

Al snel komt Harris erachter hoeveel beter de AMR Pro is. Qua topsnelheid, qua neerwaartse druk, qua beleving; alles is een tandje beter. Dat blijkt wel wanneer TopGear-redacteur Ollie Marriage naar buiten wordt gestuurd in de kenteken-Valkyrie. Harris mag op hem jagen in de AMR Pro. Dan zie je het verschil tussen goed en beter.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)