De grenzen tussen de automerken binnen de Volkswagen Groep leken wat te vervagen. Vergelijkbare auto’s voor vergelijkbare prijzen, zo leek het. Maar een blik op de prijslijst van de nieuwe Audi A1 toont een zeer duidelijke scheidingslijn. Met een hoge muur, prikkeldraad en tien man beveiliging.

De prijzen van de Audi A1 beginnen namelijk bij 25.995 euro. En dat is een hoop geld. In hetzelfde segment vind je de Polo voor 16.221 euro. Een grotere Golf kost je 23.620 euro. Die modellen zijn natuurlijk niet premium. Bij Audi betaal je immers niet alleen voor de ruimte, maar ook voor de afwerking. De vorige Audi A1 begon nét boven de 20.000 euro.

Audi A1 Epic

De naam van een speciaal voor Nederland ontwikkelde versie weerspiegelt direct de beoogde doelgroep: de Audi A1 ‘Epic’ kost je 29.695 euro. De Audi A1 Epic komt met cruisecontrol, een leren sportstuur, middenarmsteun vóór, een connectivity-pakket, navigatievoorbereiding, Virtual Cockpit, 17-inch velgen en bliepsensoren achter.

Moet het allemaal nog meer premium? Lap dan 36.895 euro voor een Audi A1 Edition One. Dan groeien de velgen met 1 inch, krijg je ledverlichting, een S Line-exterieur en nog een rits opties. Het is de uitvoering voor de mensen die de dealer binnenlopen en zeggen: ‘Doe mij maar een Audi A1, de duurste’.

Voor nu levert Audi nog eventjes alleen de 30 TFSI met 116 pk. Later komt er nog een 25 TFSI met 95 pk. Deze zal hoogstwaarschijnlijk de prijs iets drukken. Blijft wennen, die nieuwe naamvoering. Het zijn allemaal driecilindertjes die benzine inspuiten, overigens.

Advertentie

Reacties

  • YW heeft op 20 september 2018 geschreven:

    Is een midden armsteun tegenwoordig ook al een optie?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie