De originele SportQuattro, de uitzinnige RS 2 en meer recentelijk de alom gerespecteerde R8: wat ons betreft mag je de A1 quattro zo in dit rijtje met unieke über-Audi’s plaatsen. Als wij een stel honden zijn, is hij onze tennisbal. Wat een machtig speeltje.

De Audi A1 quattro is het resultaat van een automerk dat zegt: ‘Oké, stop met jullie gezeur, we doen het al; we gaan dat knotsgekke concept produceren.’ Want een 2,0-liter viercilinder met 256 pk en vierwielaandrijving in een Audi A1 is leuk voor een conceptcar, maar doorgaans niet levensvatbaar.

Om het gebrek aan levensvatbaarheid te compenseren, drukte Audi er een fors prijskaartje op: voor 65.000 euro kreeg je een van de 333 Audi A1 quattro’s. Elf Nederlanders mochten er eentje kopen van Pon. Achteraf gezien was het een koopje, want bij welke andere nieuwe performance-auto kun je vijf jaar rijplezier beleven en slechts 5.000 euro afschrijven?

De vraagprijs van deze tweedehands Audi A1 quattro is namelijk 59.990 euro. Daarvoor moest de eigenaar wel spaarzaam met de kilometers omgaan: de teller leest 18.202 kilometer af. Benieuwd hoe het is om in een A1 in 5,7 seconden naar de 100 km/u te schieten? Ga dan even naar Uithoorn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)