Audi staat te trappelen van ongeduld om de nieuwe A4 aan het publiek te tonen. Al weken worden we doodgegooid met detailfoto’s van koplampen, achterlichten en wielen, maar nu gaat de A4 dan toch echt ‘Full Monty’.

Nu we de auto eindelijk in zijn volledigheid kunnen aanschouwen, kunnen we niet zeggen dat we erg verrast zijn. De A4 is in feite een A5 met een kofferbak. Ten opzichte van de vorige generatie heeft Audi voor de nieuwkomer veel moeite gedaan om de aërodynamica te verbeteren. Gezien de cW-waarde van 0,27 hebben al die zweetdruppels resultaat gehad.

Over de leverbare motoren hadden we het al eens eerder gehad. Het basismodel met een 160 pk sterke 1,8 liter TFSI-motor is definitief. Ook kan de nieuwe A4 per direct worden besteld met een 3,2 liter V6 FSI, die via de quattro vierwielaandrijving een vermogen van 265 pk op de weg brengt. Bij de dieselmotoren is er iets meer variatie. Je kunt kiezen uit een 2,0 liter viercilinder met 143 pk, een 2,7 liter TDI met 190 pk en het voorlopige topmodel is de 3,0 liter TDI die een vermogen van 240 pk en een koppel van 500 Nm ontwikkelt.

Ook wat veiligheid betreft zit het in de nieuwe A4 wel snor. Zes airbags zijn standaard, maar afhankelijk van de gekozen uitvoering kunnen dat er nog een paar meer worden. Verder heeft Audi met Lane Guard nu ook een systeem dat ervoor zorgt dat je als bestuurder bij de pinken blijft, terwijl je ook bij een eventuele uitwijkmanoeuvre ongemerkt assistentie krijgt. Het volgende bericht over Audi’s jongste gaat ongetwijfeld over de prijslijst.

Reacties

Meer van TopGear