Als je kijkt hoe vaak je de Audi RS 6 ziet rijden, dan zou je verwachten dat er ook wel genoeg liefhebbers in Nederland zijn voor de S6. Maar nee, de Audi S6 en de S7 zijn al eventjes niet te koop in Nederland. Vandaag zijn ze vernieuwd, maar reken er maar niet op dat ze naar Nederland komen. De oorzaak ligt bij een beslissing die Audi ongeveer een jaar geleden heeft genomen.

De dag voor 1 april bracht Audi het nieuws naar buiten dat ze de duivelse peut helemaal afzweren. Daarmee schrapten ze gelijk ook de Audi S4 TDI, de S6 TDI en de S7 TDI. Die laatste twee zijn vandaag vernieuwd, maar die komen dus alleen maar naar andere Europese landen. In de Verenigde Staten heb je deze S’jes overigens wel met een benzinemotor, maar die blijven lekker daar.

De Audi A6 en A7 zijn ook vernieuwd

De nog verstandigere versies komen wel naar Nederland. De facelift voor de Audi A6 en A7 is niet heel ingrijpend. Alle modellen krijgen nu een nieuwe grille met honingraadstructuur. Audi voegt de kleuren Arcona White en Madeira Brown toe voor de auto’s en er zijn meer opties voor donkere velgen. De vernieuwde A6 en A7 krijgen nu standaard het schermpje achter het stuur in plaats van analoge meters.

Daarnaast versimpelen ze bij Audi het aanbod: je kunt nu alleen nog maar kiezen uit de instapper, de Advanced-uitvoering en de S-Line. Bij de instapper is de grille matzwart met een beetje chroom. Bij de duurdere versie is het chroom wat donkerder en bij de S-line krijgt de grille wat extra chroom. Alleen de vernieuwde A6 Allroad heeft een afwijkende grille zonder honingraad.

Komt er een nieuwe Audi RS 6?

Meestal als het basismodel een opfrisbeurt krijgt, dan volgt de snelste versie ook wel. Als we mogen gokken, dan zal de Audi RS 6 misschien ook wat extra kleuren krijgen en wellicht een ander grilletje. Wel gaan er al tijden geruchten over een extra snelle uitvoering van de RS 6, dus wellicht dat dit een mooi moment is om die te introduceren.

Advertentie

Reacties

  • Werkbij heeft op 30 mei 2023 geschreven:

    Maar dan nu nog met een t i.p.v. een d

    Reageer
  • Werkbij heeft op 30 mei 2023 geschreven:

    EDIT: klopt!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie