Je hoeft niet langer langs een tuner om je Audi RS 6 of RS 7 wat pittiger te maken. Audi presenteert vandaag de RS 6 Avant Performance en RS 7 Sportback Performance. Bij dit nieuwe pakket krijg je niet alleen wat meer pk’s; tot de upgrades behoren ook een hightech differentieel, nieuwe wielen en meer keuze uit kleuren.

De krachtigere Audi’s zijn om precies te zijn allebei 30 pk en 50 Nm sterker dan de standaardversies. Daarmee komt het vermogen op 630 pk en het koppel op 850 Nm. Beide Performance-modellen gaan van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden, wat 0,2 seconde sneller is dan de gewone RS 6 en RS 7. De topsnelheid is nu 280 km/u. De 4,0-liter V8 trekt het extra vermogen uit grotere turbo’s en een hogere turbodruk.

Een slim differentieel en beter geluid in de Audi’s

Het vermogen gaat via een achttraps automaat naar alle vier de wielen en wordt verdeeld door een slim differentieel. Dit reageert op slippende banden en zorgt ervoor dat er genoeg koppel naar de juiste as wordt gestuurd. Als gevolg hiervan kun je met meer precisie bochten nemen en ervaar je minder onderstuur.

De Performance-versies laten het tussendoortje staan en besparen daarmee 8 kilo. Daardoor komt het drooggewicht van de RS 6 op 2.090 kilo en dat van de RS 7 op 2.065 kilo. Een deel van het gewichtsverlies komt door minder isolatie in de motorruimte, achterkant en cabine van de auto’s. Daardoor moet je het motorgeluid ook beter kunnen horen. Een win-win-situatie dus.

Uiteraard verandert er ook een boel aan de buitenkant. Zo kun je kiezen uit twee nieuwe kleurtjes en zijn er nieuwe 22-inch wielen. Deze wielen zijn 5 kilo lichter dan de die van de RS 6 en RS 7 en worden omhuld door Continental-sportbanden. In Nederland gaat de Audi RS 6 Performance voor 213.942 euro over de toonbank, wat ruim 15.000 euro meer is dan de RS 6 Avant moet opbrengen. De nieuwe RS 7 is met 216.808 euro iets minder dan 15.000 euro duurder. Vind jij dat het waard?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)