Als je je kolossale SUV nog iets kolossaler wilde hebben, moet je hem gewoon naar Duitsland brengen. Het is de thuisbasis van vele tuners zoals Brabus, Abt, Mansory, Novitec en AC Schnitzer. Allemaal maken ze de al dure auto’s nog even iets exotischer. Met, laten we zeggen, variërende mate van succes.

Waar kunnen we de Audi Q8 van Lumma Design in dat spectrum plaatsen? Nou, werp één blik op dit geval en je weet zeker dat het in ieder geval aan de uiterste, extreemste kant terecht gaat komen. De motorkap lijkt op een Playmobil-versie van een Iron Man-kostuum. Behalve dan dat die er beter uitziet. Er is Lumma blijkbaar niet verteld dat meer en groter niet altijd beter is. Zoals een wijze les leert: het gaat niet om het formaat, maar wat je ermee doet. En Lumma doet er niets mee. In ieder geval niets dat iemand met ook maar de geringste notie van smaak leuk gaat vinden.

Ondanks alle ellende toch nog geïnteresseerd in meer info over deze wanprestatie? Jij je zin. Lumma heeft hem de CLR 8S genoemd. De wielen meten 22 of 24 inch, hij heeft nieuwe voor- en achterbumpers, bredere wielkasten en Lumma heeft nog een aantal spoilertjes op hem gegooid. Die nog zijn blijven plakken ook. En dus die motorkap. Na de behandeling lijkt het alsof een Q8 door een winkel van Halfords is gereden.

Veel van de onderdelen kunnen apart verkocht worden. Als je wilt, kunnen ze zelfs nog een koolstofvezel laagje krijgen. Al vragen we ons wel af waarom je in de naam van alles dat heilig is zo’n motorkap op je auto zou willen. Lumma zegt dat ze ook upgrades leveren voor de aandrijflijn en het interieur, maar daar laten ze verder niks over los. En dat is waarschijnlijk maar beter ook.

Reacties

  • Henk heeft op 7 juli 2019 geschreven:

    Dacht dat het een Lego model was

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear